Razkrivamo škandalozne zapise pomočnika komandirja PPIU Nova Gorica, ljudi javno žali, ponižuje, zaničuje, Policija pa nič

Pomočnik komandirja Policijske postaje za izravnalne enote Dušan Djogić. Fotografije: Facebook (Dušan Djogić)

Pomočnik komandirja Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica (PPIU NG) Dušan Djogić je zaposlen v enoti, v kateri policisti preprečujejo in odkrivajo čezmejno kriminaliteto, odkrivajo kršitve nedovoljenega prehajanja državne meje in nezakonitega prebivanja tujcev v Sloveniji, odkrivajo prepovedane droge, orožje, eksplozivne snovi, odkrivajo ponarejene in prenarejene dokumente, ukradena vozila in druge naloge. Z delom so začeli takoj ob vstopu Slovenije v schengensko območje decembra 2007.

 

Djogić bi se bržkone moral kot vsi policisti ravnati po Kodeksu policijske etike, ki vsebuje določbe o odnosu policistov do ljudi, državnih organov, nevladnih organizacij in drugih ustanov. Gre za moralno-etične standarde policije in kodeks ravnanja javnih uslužbencev, na katerega pa se pomočnik komandirja očitno požvižga. Nad vulgarnostjo čivkov, ki da jih objavlja Djogić, je marsikateri uporabnik twitterja ostal odprtih ust. Objavil naj bi 162 domnevno spornih čivkov, iz katerih izhaja tudi, da je policija daleč od kakršnekoli depolitizacije. Djogića smo o zadevi povprašali, njegovo plat zgodbe bomo objavili, ko prejmemo odgovore. Gre za policista, ki podpira Roberta Goloba, kar je naznanil tudi javno (fotografija) in je 24. aprila, potem ko so bili razglašeni neuradni rezultati državnozborskih volitev, od veselja streljal z neslužbeno pištolo. Pred strelom je zaklical “za zmago”, video pa objavil na svojem facebook profilu.

FOTO: Primorska24
FOTO: Primorska24
Dušan Djogić naj bi strelal z neslužbeno pištolo. FOTO: Primorska24

Gre za policista, ki podpira Roberta Goloba, kar je naznanil tudi javno (fotografija) in je 24. aprila, potem ko so bili razglašeni neuradni rezultati državnozborskih volitev, od veselja streljal z neslužbeno pištolo, video pa objavil na svojem facebook profilu.

Zmaga Roberta Goloba ga je razveselila. FOTO: Primorska24
Vir: Twitter
Dušan Djogić je tudi uspešen bodibilder. Vir: Facebook

Na svojem twitter profilu menda blati, ponižuje, zaničuje ter vulgarno obračunava s posamezniki, s katerimi se ne strinja, družbenimi aktivisti in politiki, ki mu očitno niso pri srcu. Ko pod njegovo profilno fotografijo izberete opcijo tweets&replies, se prikažejo komentarji, ki ne sodijo nikamor, še bolj pa so nečastni za višjega policijskega uslužbenca.

Zaslonski posnetek.

No photo description available.

Zaslonski posnetek.

Takole je užalil voditelja, urednika in direktorja Nove24TV Borisa Tomašiča. 

O predsedniku RS Borutu Pahorju.

 

Nekdanjemu predsedniku vlade Janezu Janši.

Policist brani PV Roberta Goloba.

Žali tudi ljubljanskega občinskega svetnika Aleša Primca.

Nekdanjega poslanca Franca Breznika sprašuje, ali piše trezen.

O predsedniku SDS Janezu Janši.

Norčuje se tudi iz generalnega direktorja RTV Sovenija Andreja Graha Whatmougha.

Nedopusten komentar namenjen poslancu Branku Grimsu.

Zapis je namenil direktorju TV Slovenija Urošu Urbaniji.

Zmagu Jelinčiču …

Novinarki Vidi Kocjan.

Obtožuje tudi novinarja Bojana Požarja. 

Spravil se je tudi na Vilija Kovačiča.

Norčevanje iz poslanca Žana Mahniča.

Policija pa nič

Novinarska vprašanja o spornih čivkih smo zastavili Generalni policijski upravi in PU Nova Gorica, njihove odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo. Do zdaj Policija ni ukrepala, še več, če gre verjeti informacijam s hodnikov policijskih uprav, naj bi bil Djogić povezan s stranko Gibanje Svoboda, pa tudi, da si ga premier Robert Golob menda želi celo za direktorja novogoriške policijske uprave.

Prvi mož novogoriških policistov Evgen Govekar predsedniku vlade po navedbah nekdanje ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar niti malo ni všeč, od nje naj bi celo pričakoval, da mu odpove delovno razmerje.

Iztok Kustec je bil odpuščen nezakonito, a policist ne more biti več. Foto: Facebook

Iztok Kustec zaradi objav na facebooku izgubil službo, a žalil ni

Ob tem ne gre pozabiti primer policista koprske policijske uprave Iztoka Kusteca, ki je pred časom izgubil službo zaradi objav na svojem facebook profilu. Objav Kusteca in Djogića sicer ni moč primerjati. Kustec je bil namreč kritičen, a pri tem ni nikogar žalil, izpostavljal ali ga poniževal, niti ni bil vulgaren. Po odpovedi delovne pogodbe iz krivdnih razlogov je vložil tožbo zoper ministrstvo za notranje zadeve, državno odvetništvo pa mu je v sodnem procesu očitalo celo, da so njegove objave načele ugled policije. S tožbo na delovnem sodišču je bil sicer deloma uspešen, a ne v delu, ko je od delodajalca zahteval vrnitev na delovno mesto.

Spletno uredništvo