Mizar poskusil ubiti šefa S bara

Pred vhodom v lokal ga je zabodel z nožem. Fotografiji: Primorska24

Koprski policisti so včeraj poročali o poskusu uboja, ki se je zgodil v soboto, nekaj minut čez polnoč. Po neuradnih podatkih naj bi bil kaznivega dejanja osumljen domačin, mizar Milan Šporčić, ki je bil v času krvavega dogodka menda na pogojni prostosti.

 

“12. 2. 2022 ob 0.37 so bili policisti obveščeni o poskusu uboja na Spodnjih Škofijah. Pred gostinskim lokalom sta se sprla 59-letnik iz okolice Škofij in 46-letnik iz Kopra. Pri tem je 59-letnik z nožem zabodel 46-letnika v predel trebuha in zbežal s kraja,” so poročali iz koprske policijske uprave in še, da so poškodovanega občani odpeljali v bolnico, kjer je ostal na zdravljenju. “Teža poškodb še ni znana. Osumljenega so policisti izsledili ob 0.55, pri prijetju se ni upiral. Odvzeta mu je bila prostost. Policisti in kriminalisti dejanje obravnavajo kot kaznivo dejanje uboj v zvezi s poskusom,” so sklenili.

Spor med 59-letnim gostom, tamkajšnjim mizarjem Milanom Šporčićem, ki naj bi bil v času dogodka vinjen in najemnikom lokala 46-letnim Koprčanom Tomažem B. naj bi se zgodil zaradi preglasne glasbe, ki jo je mizar poslušal na svojem mobilnem aparatu oziroma potem, ko mu je šef dejal, da naj lokal zapusti, saj ga je nameraval zapreti, čemur se je osumljeni uprl.

Neuradno naj bi mu Šporčić zasadil nož v trebuh pred vhodom v lokal, medtem ko je Tomaž B. zaklepal vrata. Orožje pa, da je imel osumljeni s seboj. Po naših informacijah naj bi poškodovanega operirali v izolski bolnišnici, njegovo življenje pa ni ogroženo.

Šporčić je bil v času poskusa uboja bojda na pogojni prostosti, po navedbah gostov zato, ker je bojda pred nekaj leti v istem lokalu v nogo zabodel fanta iz Strunjana, za kar je bil obsojen. Poškodoval naj bi ga z mačeto.

Osumljeni je bil danes izpuščen na prostost.

Če ga bodo obtožili poskusa uboja ga čaka od pet do petnajst let zapora.

Spletno uredništvo