Poginila je najstarejša psička na svetu, 22-letna Pebbles

Pebbles, 22-letna foksterierka iz Južne Karoline, je v ponedeljek poginila naravne smrti, so lastniki psičke sporočili prek Instagrama. “Bila je spremljevalka, na katero naletiš le enkrat v življenju, in v čast nam je bilo, da smo imeli ta blagoslov, da smo jo imeli za družinsko članico,” so zapisali užaloščeni lastniki in dodali, da kdorkoli je spoznal Pebbles, jo je takoj vzljubil, brez izjeme.  “Zelo jo bomo pogrešali,” je sporočila družina.

Umrla je pet mesecev pred svojim 23. rojstnim dnem, je za Guardian povedala njena človeška družina. Maja je psičko Pebbles Guinnessova knjiga rekordov imenovala za najstarejšega psa na svetu, potem ko sta lastnika Bobby in Julie Gregory ugotovila, da je njuna psička starejša od prejšnjega uradno najstarejšega psa, 21-letne čivave TobyKeith. “Bobby je sedel na kavču, prijatelji in družina pa so začeli pošiljati sporočila in poročati o zgodbi, ki so jo videli o 21-letnem psu,” je Julie Gregory takrat povedala za Guinnessovo knjigo rekordov.

FOTO: Instagram

Ko sem TobyKeithovo zgodbo videla v vseh novicah, sem Pebbles prijavila v knjigo rekordov,” je dodala ponosna lastnica. Pebbles se je rodila 28. marca 2000 in istega leta sta jo zakonca Gregory posvojila. Par je sprva iskal psa velike pasme, a Julie je rekla, da je tako skakala in lajala na Bobbyja, da ni imel druge izbire, kot da jo vzame s seboj. Bila je ljubezen na prvi pogled, takoj ko sta se srečala. Pebbles naj bi po besedah svojih lastnikov uživala v poslušanju country glasbe, rada je spala cel dan – do pete ure popoldne. Uživala je tudi v preizkušanju nove hrane in crkljanju, je povedala družina. Oboževala je poletje, ko je sedela na stopnicah družinskega bazena in se predajala soncu.

Foto: guinnessworldrecords.com

 

S partnerjem Rockyjem, ki je poginil leta 2016, je imela 24 mladičkov. Za njen zadnji rojstni dan je družina Pebbles podarila penečo kopel in krožnik rebrc. “Kdorkoli je spoznal Pebbles, jo je takoj vzljubil, brez izjeme.  Zelo jo bomo pogrešali,” je sporočila družina. Recept za dolgo življenje? Domačega ljubljenčka obravnavajte kot družinskega člana. Zagotovite mu čim več srečnega in pozitivnega okolja, dobro, čisto hrano in ustrezno zdravstveno oskrbo, je še svetovala Julie.

Vir: nova24tv.si, Ana Hribar