Matjaž Hribljan v dobrodelni namen prekolesaril 212 slovenskih občin

Vir: Občina Postojna, FOTO: Foto atelje Postojna

Matjaž Hribljan iz Ivanjega, računalniški tehnik, ki je svojo strast do multimedije in kolesarstva združil v Youtube kanal, na slednjem objavlja kolesarske dogodivščine. Še posebej so na njegovem kanalu priljubljeni reportažni videi iz dirk, na katerih nastopa. Včeraj je v Postojni, po trinajstih dneh kolesarjenja, sklenil svoj nov dobrodelni kolesarski podvig.

 

V akciji, ki jo je začel 19. julija v Cerknici, je prevozil vseh 212 slovenskih občin. Skupaj je prekolesaril več kot 2600 km in kar 30.000 m višinske razlike. Pri projektu sta oziroma sodelujeta kolesarski klub Jan Sport z Vrhnike in odbor za ALS, ki deluje pri društvu distrofikov Slovenije. S tem projektom je želel širokosrčni kolesar ljudi ozavestiti o amiotrofični lateralni sklerozi in zbrati dodatna sredstva za bolnike, ki se spopadajo s to boleznijo.

Dobrodošlico na ciljni točki v Postojni je Matjažu Hribljanu zaželel podžupan Občine Postojna Andrej Berginc.

V dobrodelni akciji je mogoče še vedno sodelovati s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo ALS5 na 1919 in prispevati 5 EUR. Več o akciji in pogojih za sodelovanje pri SMS donacijah je dostopno na spletni strani Društva distrofikov Slovenije in FB strani “212 občin”.

Vir: Občina Postojna