Traktor med prevračanjem usmrtil Andreja

Fotografija je simbolična.

ZALI BREG – V četrtek zvečer se je v Goriških Brdih zgodila tragična nesreča, pri delu v sadovnjaku je življenje izgubil 61-letni Andrej Božič. Novogoriški policisti so sporočili, da so bili 21. maja ob 19.56, obveščeni o nesreči pri delu izven naselja Zali Breg v Občini Brda. Na kraju so ugotovili, da je vaščan vozil kmetijski traktor brez kabine ali varnostnega loka po sadovnjaku, ki se nahaja v neposredni bližini ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš. Po neuradnih informacijah je traktorist škropil češnje.

 

Pri manevru polkrožnega obračanja iz zgornje na spodnjo teraso sadovnjaka je Andrej izgubil oblast nad traktorjem, ki je začel voziti po klancu navzdol. Na strmi brežini je traktor poskušal ustaviti, vendar mu to ni uspelo. Po strmem pobočju se je traktor večkrat prevrnil in med prevračanjem očitno pod seboj pokopal tudi nesrečnega voznika. Po nekaterih podatkih je imel zdrobljen prsni koš. “Na koncu je traktor prevrnjen obstal na kolovozni poti pod brežino, traktorist pa je po dogodku obležal v jarku v neposredni bližini kmetijskega stroja,” je zapisal policijski inšpektor PU Nova Gorica Dean Božnik.

Kljub  oživljanju  in  nudeni  zdravniški oskrbi s strani reševalcev NMP ZD Nova  Gorica  je na kraju umrl. Zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu  za sodno medicino v Ljubljani. Poleg novogoriških prometnih policistov so na kraju posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in PGD Dobrovo, ki so policistom in reševalcem nudili pomoč.

O dogodku je policija obvestila preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici.

Uredništvo