V ponedeljek brezplačna pravna pomoč tudi v prostorih koprske občine

Vir: MOK, FOTO: Anže Petkovšek

Ob dnevu odvetniške pravne pomoči pro bono odvetniki po državi že tradicionalno nudijo brezplačno pravno pomoč. V ponedeljek, 19. decembra, bo ta na voljo tudi v prostorih Mestne občine Koper. Koprska občina je namreč ena od štirih občin v Sloveniji, ki so pristopile k akciji Odvetniške zbornice Slovenije, ki na tak način obeležuje svoj praznik.

 

Odvetniška zbornica svoj praznik obeležuje 19. decembra v spomin na leto 1918, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica. Kot vsako leto bo tudi tokrat ta dan obeležila z akcijo Dan odvetniške pomoči pro bono. Pokrovitelj že dvanajstega dne brezplačne pravne pomoči je odhajajoči predsednik republike Borut Pahor.

Brezplačno pravno pomoč bodo odvetniki poleg v odvetniških pisarnah, po telefonu, po elektronski pošti ali prek videokonference nudili tudi v prostorih štirih lokalnih skupnosti, ki so pristopile k akciji. Pomoč bodo nudili med 10. in 16. uro tudi v sejni sobi v pritličju občinske stavbe na Verdijevi ulici 10.

Odvetniki želijo pomagati predvsem tistim, ki so pomoči najbolj potrebni, a si zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ne upajo prestopiti njihovega praga.

V okviru akcije bodo posredovali predvsem splošne informacije o sporu in jim pojasnili pravne možnosti, ki jih v danem primeru omogočata zakonodaja in sodna praksa. Ob tem predlagajo, da občanke in občani s sabo prinesejo tudi morebitno dokumentacijo, so še zapisali na spletni strani koprske občine.

Spletno uredništvo, vir: MOK