Policisti: Sindikat zahteva, da napadamo vlado Janeza Janše, sicer bo z nami brutalno obračunala nova oblast

Fotografija je simbolična. FOTO: Policija

KOPER – V uredništvo smo prejeli pismo kriminalistov in policistov, ki zatrjujejo, da jih Policijski sindikat Slovenije (PSS) izsiljuje. V pismu pošiljatelja A.R. navajajo, da jih “stavkajoči” sindikat prepričuje, da “morajo napadati vlado Janeza Janše”, še posebaj notranjega ministra Aleša Hojsa, pa tudi stransko SDS, sicer da bo nova oblast z njimi brutalno obračunala. Anonimni kriminalisti in policisti med drugimi izpostavljajo početje Klemna Udovča tiskovnega predstavnika PSS, Marka Jakca predsednika OPS (Območni policijski sindikat) obalno-kraške regije, Mitje Tavčerja predsednika OPS Celje in druge. Pri tem pa pravijo, naj bi jih  podpirala nekdanja generalna direktorica slovenske policije Tatjana Bobnik.

 

V zvezi z očitki iz pisma, ki ga objavljamo v celoti, smo za njihovo plat zgodbe prosili Policijski sindikat Slovenije, ki združuje več kot 5.000 članic in članov, prav tako za stališče o komentarjih članov njihovega sindikata na javnosti dostopnih družbenih omrežjih, a so se ovili v molk, njihovih odgovorov nismo prejeli. Navedbe domnevno trpinčenih policistov in kriminalistov so nelektorirane.

“Policisti in kriminalisti smo vsak dan od predstavnikov Policijskega sindikata Slovenije, ki “stavka” deležni političnih pritiskov. Vsakodnevno nas prepričujejo da moramo napadati vlado Janeza Janše, ministra Aleša Hojsa, stranko SDS in NSI, skratka politično trobilo so postali in vsak dan to stopnjujejo. Agitira in spodbuja jih tudi bivša direktorica policije Tatjana Bobnar. Zaupniki PSS hodijo po postajah, vsakega posebej ki je v službi prepričujejo kako moramo biti policija proti Janši, da bo opozicija s pomočjo PSS zrušila vlado, da kdor se ne upre vodstvu policije in se ne opredeli proti Janši bo nova oblast po volitvah brutalno obračunala z njim. 

 

To je škandalozno kaj počnejo! V dokaz vam pošiljam fotografije vidnih vodilnih članov sindikata, ki po družabnih omrežjih širijo sovraštvo do vlade in desne politike. Tatjana Bobnar pa jih spodbuja z všečki, Zaupniki pravijo da so dogovorjeni tako ker ona uživa ugled med ljudmi in bo tako napadanje vlade imelo velik odziv javnosti.

 

Sami se prepričajte kaj počnejo Klemen Udovč (predstavnik za medije PSS), Marko Jakac (desna roka Roka Cvetka), Mitja Tavčer član vodstva in predsednik lokalnega PSS iz Celja, Dejan Kosec iz Centra za tujce Postojna in drugi. 

Zaradi takšne politične propagande bi moral MNZ odločno ukrepati, takšni ljudje nimajo mesta v policiji! In bivša direktorica jih spodbuja (dokaz všečki). Kako naj ljudje verjamejo da bodo takšni policisti delali zakonito in objektivno?

 

 

Pozabili smo omeniti Tineta Prevca zaupnika na prometni policiji v Ljubljani, rednega udeleženca petkovih protestov proti vladi. Na proteste je silil svoje sodelavce in jim grozil s sankcijami ko bo oblast prevzela KUL. Iz fotografij tudi izhaja, da je po družbenih omrežjih iskal naslov bivanja pripadnika rumenih jopičev da bi ga v službi čakal in sankcioniral oziroma kot se je sam hvalil pred sodelavci da ga bo zje … in mu spisal za 5000 eur kazni. Nesprejemljivo!”

 

 

 

 

 

Uredništvo