Poslanka Jelka Godec po napadu na Grimsa zahteva stalno varovanje poslank in poslancev

Vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec. Vir: SDS

Vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec je na predsednico Državnega zbora RS mag. Urško Klakočar Zupančič naslovila pobudo za sklic seje Kolegija predsednice državnega zbora.

Vodja poslanske skupine je v pobudi zapisala, da je, 28. oktobra 2022, na predsednico državnega zbora (DZ) in generalno sekretarko državnega zbora naslovila zahtevo za zagotovitev stalnega varovanja poslancev in poslank DZ RS zaradi incidenta, ki se je tisti dan zgodil pred DZ RS, ko je neznanec fizično napadel našega poslanskega kolega mag. Branka Grimsa.

V zahtevi je Jelka Godec navedla, da poslanska skupina SDS zahteva:

– Da DZ RS nemudoma zagotovi varno pot vsakega izmed poslancev in poslank od posameznega parkirnega mesta v garažni hiši do vstopa v Državni zbor RS in obratno

– Da se v najkrajšem možnem času določi in implementira celovita strategija zagotavljanja varnosti v okolici DZ RS. V kolikor je pri tem potrebno sodelovanje DZ RS z drugimi institucijami v naši državi, naj se to tudi stori.

“Prepričana sem, da je naše skupno ukrepanje potrebno takoj, zato na podlagi četrtega odstavka 21. člena Poslovnika državnega zbora na vas naslavljam pobudo za sklic seje Kolegija predsednice državnega zbora, in sicer prvi delovni dan, ki sledi dnevu poslane pobude. Predlagam, da se na seji kolegija pogovorimo o omenjeni zahtevi in skupaj začrtamo odločne korake za zagotovitev tako naše varnosti kot varnosti zaposlenih v Državnem zboru RS” je v zaključku pobude navedla vodja poslanske skupine.

 

Pobuda za sklic je dosegljiva tukaj.

Zahteva za zagotovitev stalnega varovanja poslank in poslancev je dosegljiva tukaj.

Spletno uredništvo, vir: SDS