22-letno Vanjo je poskusil umoriti Postojnčan Hristijan Bozov

Hristijan Bozov. FOTO: Facebook

Včeraj okoli pol sedmih zjutraj se je v središču Postojne odvila nepojmljiva tragedija. 24-letnik naj bi zaradi neuslišane ljubezni z nožem neusmiljeno zabadal svojo nekdanjo sodelavko, 22-letno Vanjo Z., ki se še vedno bori za življenje. 


Hristijan Bozov iz Postojne, ki ima poleg slovenskega tudi severnomakedonsko državljanstvo, je po naših neuradnih informacijah osumljen poskusa umora svoje sokrajanke in nekdanje sodelavke iz podjetja Eurobox v Podskrajniku. Motiv pa bojda neuslišana ljubezen do Vanje Z., ki je srečno poročena. Tudi Bozov je poročen, menda od decembra 2019.

Vanja se bori za življenje. FOTO: Facebook

Spomnimo, s koprske policijske uprave so poročali, da so včeraj zjutraj prejeli več obvestil občanov, da na Tržaški cesti v Postojni leži zabodena ženska. “Na podlagi zbranih obvestil, ogleda kraja in drugih preiskovalnih dejanj je bilo ugotovljeno, da je okoli 6.35 na Tržaški cesti v Postojni prišlo do spora med 22-letnico in 24-letnikom. Zatem pa je moški posegel po ostrem predmetu in sunkovito zamahnil proti ženski ter jo večkrat zabodel. Žrtev napada je obležala na kraju, osumljeni pa je s kraja odpeljal z osebnim avtomobilom,” je na današnji tiskovni konferenci povedal Primož Ogrinc s PU Koper.

Primož Ogrinc s koprske policijske uprave. FOTO: PU Koper

“Poškodovana je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana, od koder so nas obvestili, da je zaradi poškodb ogroženo njeno življenje,” je pojasnil Ogrinc.

Policisti so osumljencu na osnovi zbranih obvestil včeraj ob 8.40 na naslovu njegovega bivanja odvzeli prostost in ga pridržali zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje poskusa umora.

Preiskava  še  vedno  ni  končana, v teku so hišne preiskave, ki se izvajajo na naslovu bivanja osumljenega in osebnega avtomobila, ki ga je uporabil po poskusu umora.

“Pred iztekom 48-urnega pridržanja bo 24-letni občan z območja Postojne s kazensko ovadbo za kaznivo dejanje poskusa umora priveden pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča Koper,” je še dodal Ogrinc.

Spletno uredništvo