Novinarka Eugenija Carl spet toži, tokrat svojega delodajalca RTV Slovenija

Koprsko sodišče. FOTO: Primorska24

Novinarka nacionalne televizije Eugenija Carl gre spet na sodišče. Tokrat ne toži nekdanjega župana Kopra Borisa Popoviča ali predsednika vlade Janeza Janše, ampak svojega delodajalca.

 

Obravnava je na koprskem delovnem in socialnem sodišču razpisana za jutri ob deveti uri zjutraj. Carlova javno televizijo toži, ker z vodstvom ni našla skupnega jezika, tako se bodo zaradi ugotovitve dejanske pogodbe o zaposlitvi in plačila razlike v plači (pcto 10.000 evrov) soočili v hramu pravice. Sodnica v tej zadevi bo Dragica Umek.

Obravnave so javne, notranja nesoglasja bodo tako spet razčiščevali vsem na očeh. Slednje Carlova tudi sicer počne prek svojega facebooka profila, ki je javen, zapisi pa dostopni vsem. Tako lahko preberemo predvsem, kako se jezi na tega ali onega, kritizira to ali ono sodelavko in podobno.

Po mnenju nekaterih je napenjanje mišic ter njeno obračunavanje s kolegi kar prek družbenega omrežja povsem neprimerno. S posamezniki bi se lahko pomenila na štiri oči, to bi bilo najbrž bolj kolegialno in moralno, menijo nekateri. Užalila naj bi že Rosvito Pesek, pred dnevi Vido Petrovčič in menda tudi mnoge druge.

Spletno uredništvo