Imigrant aretiran v FJK zaradi spolnih napadov

Šele po aretaciji napadalca je italijanska policija predala informacije v javnost, foto: Carabinieri

Nedavno so karabinjerji aretirali 32. letnega Pakistanca, prosilca za azil, zaradi spolnih napadov, v katerih je bila napadena tudi mladoletnica. Prvi napad na mladoletnico se je zgodil na vlaku med Gorico in Zagrajem, drugi napad pa v eni izmed trgovin v Zagraju. Nato pa so napadalca karabinjerji v sodelovanju z vojaškimi enotami izsledili in aretirali v Gradišču ob Soči.

32. letni pakistanski državljan Z.K. obtožen dveh spolnih napadov, foto: Carabinieri

Pakistanski prosilec za azil, ki je bil nastanjen v sprejemnem centru CARA v Gradišču, je v sredo popoldne vstopil na vlak namenjen iz gorice v Zagraj. Na vlaku se je najprej približal mladoletni dijakinji, jo poprosil za nekaj informacij, nato pa je nepovabljen prisedel in jo začel otipavati po nogah. Dijakinja, ki si v grozi ni upala storiti ničesar, s čimer bi priklicala na pomoč, je ob zaustavitvi vlaka na zagrajski postaji zbežala iz rok Pakistanca in pobegnila na postajo, kjer jo je čakal njen oče. Ta je na podlagi hčerkinih pričevanj incident prijavil policiji.

Kljub temu pa je bil Pakistanec »še vedno lačen belega mesa«, kot so se razpisali o primeru italijanski mediji po objavi novice, je po pobegu iz železniške postaje vstopil v eno izmed trgovin in se približal uslužbenki, katero je najprej ogovoril, nato pa tudi njo začel otipavati in nadlegovati. Ženska se je napada ubranila in odgnala napadalca.

Karabinjerji so na podlagi opisa storilca iz obeh primerov tega izsledili na poti v Gradišče ob Soči in ga aretirali. Najprej so ga odpeljali na goriško poveljstvo, kmalu pa je bil predan v goriški pripor, kjer je sodnik za predhodne preiskave zanj že odredil pripor.

Sebastjan J