Vlada še naprej namerno otežuje delo policistom

Odrešenje migranta Šameja in nadkoalicijski odrešitelj Kordiš, foto: STA

Stotine migrantov, ki so tedensko, sedaj pa že dnevno prečkajo Slovenijo, opozorila policistov po nujnosti spremembe azilne zakonodaje in grožnje sosednjih držav z dokončnim zaprtjem mej s Slovenijo niso dovolj za vlado Marjana Šarca in nadkoalicijsko Levico, da bi delovali v dobro slovenskega naroda.

Koalicijski poslanci po nojevsko tiščijo glavo v pesek, ponavljajo mantro, da »je Slovenija varna država in njene meje ustrezno zaščitene« ter, da »Sistem deluje«.

Vse koalicijske stranke in nadkoalicijska Levica so tako zavrnile predlog spremembe azilne zakonodaje. S tem so slovenski politiki omogočili nadaljnji neoviran prehod migrantov skozi Slovenijo ter tako tudi pljunili v obraz slovenskim policistom, ki bodo z nezadostnimi pooblastili in sredstvi še naprej prisiljeni tekati za migranti po Sloveniji, namesto, da bi jih obrnili že na meji.

Proti Šarčeva manjšinska vlada s podporo Levice

Za nujno potrebne spremembe azilne zakonodaje, k čemur spodbuja tudi vrh slovenske policije in s čimer bi Slovenija sledila državam okrog sebe, so glasovali opozicijski poslanci iz vrst Slovenske Demokratske Stranke, vključno s predsednikom stranke Janezom Janšo ter nekateri poslanci ostalih opozicijskih strank. Med opozicijskimi strankami velja izpostaviti, da sta bila odsotna Ljudmila Novak NSi in predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. Med (nad)koalicijskimi poslanci pa so bili odsotni prvak Levice Luka Mesec ter njihova poslanka Violeta Tomić.

Vatovec in Kordiš v parlamentu, foto: STA

Preostali koalicijski poslanci strank Stranke Marjana Šarca LMŠ, Socialnih Demokratov SD, Stranke Modernega Centra (nekoč Stranka Mira Cerarja) SMC, Stranka Alenke Bratušek SAB in Demokratična Stranka Upokojencev Slovenije DeSUS, vključno z nadkoalicijskima Kordišem in Vatovcem pa so glasovali proti. Proti učinkovitejšemu boju Slovenije zoper ilegalne prehode državne meje ter proti učinkovitejšemu in pravičnejšemu sistemu za obravnavanje azilnih prošenj in prosilcev za mednarodno zaščito.

Migranti politiki prinašajo EU sredstva, zato politika migrante potrebuje, foto: twitter

Koalicijski poslanci v škodo državi in državljanom

S tem so koalicijske stranke Šarčeve vlade in nadkoalicijska Levica še enkrat dokazale, da jim ni mar za Slovenske in Slovence, da jim ni mar za varnost državljank in državljanov ter jih ne briga za državne službe ter njihove delovne pogoje v katerih morajo uslužbenci opravljati svoje delovne naloge. Pokazali so, da jim je mar samo za EU denar, ki bo v proračun iz katerega se napajajo, pritekel samo v primeru tekočih migracijskih tokov skozi Slovenijo.

Uredništvo