Minister Cerar priznal izgon Slovenije iz schengenskega območja

Miro Cerar je bil slab predsednik vlade, vendar je še slabši zunanji minister, foto: politico.eu

Na našem portalu smo že razkrili, da je bila Cerarjeva ideja o mešanih policijskih patruljah na zahodni slovenski meji samo odgovor na italijansko zahtevo po zmanjšanju ilegalnih prehodov migrantov iz Slovenije v Italijo pred dokončnim zaprtjem naše zahodne meje. Kljub temu pa nekdanji predsednik vlade in trenutni zunanji minister Miro Cerar še naprej slepo vztraja, da je bila ideja o varovanju zahodne slovenske meje skupaj z italijansko policijo, njegova ideja.

 

Cerar spravil Slovenijo iz schengenskega območja

Cerarjevo vztrajanje pri svojih napakah, foto: twitter

Že v času Cerarjevega vodenja Slovenije, nam je Avstrija ob prvem migrantskem valu leta 2015 enostavno zaprla severno mejo. Ta ostaja zaprta še sedaj, saj Slovenija pod Cerarjevimi vodstvom ni bila sposobna zaščititi vzhodno-južne slovenske meje pred migranti, ampak jih je z državnimi železnicami enostavno vozila od hrvaške meje v neposredno bližino avstrijske meje. Avstrija je tako posledično na svoji južni meji ponovno uvedla nadzor, kot smo ga Slovenci poznali pred vstopom v schengensko območje.

Očitno pa si je Cerar zadal končati nalogo uničenja slovenskega diplomatskega ugleda v tujini, saj je po padcu svoje vlade zasedel mesto ministra za zunanje zadeve, iz te pozicije pa še naprej slabi in uničuje Slovenijo. Zadnji Cerarjev spodrsljaj v vrsti, zapiranje zahodne slovenske meje, pa bo Slovenijo dokončno spremenil v migrantski žep. Miro Cerar sedaj skuša svoj neuspeh prodati kot dobro novico za Slovenijo.

Žal imamo v uredništvo težave z razumevanjem slovenske diplomatske politike ministra Cerarja. Če bodo slovenski policisti sodelovali z italijanskimi, ki skušajo ustaviti ilegalni tok migrantov v Italijo, kaj točno po Cerarjevo bodo potem počeli slovenski policisti, da Slovenija ne postane migrantski žep? Mimo italijanskih policistov tihotapili migrante iz Slovenije v Italijo? Morda to po navodilih državnih služb, morda celo Cerarjevega ministrstva že počenejo sedaj?

Uredništvo