Čas za odhod novega Šarčevega ministra

Dogajanje okrog varovanja meja je v zadnjih dneh doseglo vrelišče. Po ugrabitvi slovenskega državljana, ki so jo izvedli štirje oboroženi migranti in nato pobegnili v Italijo, je sedaj še oblast v Furlaniji-Julijski krajini od Cerarja zahtevala ustrezno varovanje italijanske vzhodne meje. V preteklosti smo že večkrat poročali, kako je minister Poklukar zavajal slovensko javnost o situaciji z migranti in nezakonitimi vdori skozi slovensko mejo. Sedaj pa se je izkazalo, da minister stanja na terenu sploh ne pozna, na kar so ministra javno opozorili prek socialnih omrežij kar uslužbenci njegovega ministrstva.

»Slovenija je varna država in varnost zagotavljamo tako kot po celotni državi tudi v obmejnem pasu.«
»Policija uspešno preprečuje ilegalne migracije.«
»Mešane patrulje niso samo na italijansko-slovenski meji, oziroma se predvidevajo, ampak so tudi, že obstajajo na hrvaško-slovenski in pa na slovensko-avstrijski. Mešane patrulje so oblika sodelovanja dveh policij med državama.«

To so samo nekatere izjave, ki jih je minister Poklukar navrgel v zadnjem televizijskem soočenju s predsednikom odbora za notranjo politiko Zvonkom Černačem, o varnostnem stanju v Sloveniji.

Sindikat policistov Slovenije se je na ministrove neresnične izjave takoj odzval, foto: facebook

Seveda se je na njegove izjave takoj odzval Sindikat policistov Slovenije, ki je ministrove izjave demantiral na socialnem omrežju. Minister je seveda zavajal javnost tudi z izjavami, da je ideja o mešanih patruljah na italijansko-slovenski meji prišle iz slovenske strani, čeprav so zahtevo za njihovo vzpostavitev postavili predstavniki FJK.

Nenazadnje pa minister Poklukar očitno ne razume osnovnih pojmov svojega delovnega mesta. Kako lahko minister Poklukar z izjavo, da so »Mešane patrulje oblika sodelovanja dveh policij med državama.«, utemeljuje vzpostavljanje mešanih patrulj z Italijo šele sedaj? Torej bo po njegovo slovenska policija šele sedaj pričela sodelovati z italijanskimi kolegi, kot že sodeluje s hrvaškimi? In avstrijskimi? Kako potem minister pojasnjuje predajo migrantov slovenski policiji iz Italije, ali pa nagrade, ki so jih člani italijanske policije za dobro sodelovanje s slovenskimi kolegi že prejeli v preteklosti?

Minister Poklukar, nehajte sramotit slovensko policijo in se dostojno poslovite od delovnega mesta, kateremu očitno niste kos. Za ugled slovenske policije in varnost slovenskih državljank in državljanov.

Uredništvo