Ugrabitelje Belokranjčana ujeli šele s pomočjo italijanske policije

Včerajšnji primer ugrabitve slovenskega državljana je razgalil bedo in nezmožnost tako vlade, kot slovenske policije, da zaščitijo Slovenke in Slovence. Migranti so pri belem dnevu ugrabili domačina iz Bele krajine, mu ukradli avto in se z ugrabljenim domačinom odpeljali skozi celotno Slovenijo. Še bolj sramotno za Slovenijo pa je dejstvo, da so migranti celo prispeli v Italijo.

Policija je potrdila ugrabitev slovenskega državljana, foto: twitter

Ugrabitelje, kot je potrdila tudi slovenska policija na svojih družabnih omrežjih, so aretirali šele v Italiji, s pomočjo italijanske policije, kar pomeni, da migranti kljub vstopu in kriminalni avanturi čez državo, na koncu sploh niso bili več v pristojnosti slovenske policije, za njihovo prijetje.

Meje odprte za vse

Poleg ministra Poklukarja,  sedaj proti “neupravičenemu nadzoru južne avstrijske meje” na socialnih omrežjih protestira tudi SMC, stranka nekdanjega predsednika vlade in trenutnega zunanjega ministra Mira Cerarja. V SMC, tako kot minister Poklukar, zatrjujejo, da je nadzor avstrijske meje neupravičen, saj naj bi Slovenija zadostno varovala svojo južno in pa schengensko mejo.

Poleg Poklukarja tudi Cerarjeva SMC ne razume očitnega, kot to razumemo slovenski državljani in Avstrija, foto: twitter

Včerajšnji primer ugrabitve domačina, kot že nešteto predhodnih ilegalnih prehodov hrvaško-slovenske meje dokazujejo, da Slovenija nima več nadzora nad svojimi mejami, nima po novem več nadzora nad varnostjo svojih državljanov in nima več nadzora nad dogajanjem v sami državi. Ob enem pa Slovenija očitno tudi ni sama več sposobna loviti svoje kriminalce.

Slovenija jo potrebuje, državljanke in državljani pa si zaslužimo ustrezno varovanje meje, zato predsednik vlade Marjan Šarec, pokličite na pomoč enote FRONTEXA, preden bo za našo državo prepozno.

Uredništvo