Vse več migrantov še naprej nezakonito rovari po Sloveniji

Nedavno sprejeta vladna resolucija, naklonjena migracijam in zamenjavi slovenskega naroda, je včeraj že obrodila prve sadove.

Policisti PU Koper so zaznali skupino prek 200 migrantov, predvsem Afganistancev in Pakistancev, ki so taborili v gozdu pri Šembijah, še pred njihovim prihodom pa so se že razbežali po bližnjih gozdovih, zato je bila policija vpoklicati dodatne policijske enote, enote policijskih psov, posredovati pa je moral tudi helikopter.

Aktivacija policijskega helikopterja za lov na migrante je še en pokazatelj, da so očitno Šarčevi droni za varovanje južne meje neustavni (klik). Zaradi odločitve Ustavnega sodišča o neustavnosti Zakona o nalogah in pooblastilih policije, tako očitno slovenska policija ne sme uporabljati drone za lov na migrante po Sloveniji.

Ob 15.00 so policisti pri Šembijah odkril tabor oziroma več manjših taborov v gozdu, v katerem je bila večja skupina ilegalnih prebežnikov, ki pa so tabor že zapustili.
Na teren je zatem odšla prva policijska patrulja in vodnik službenega psa, ki so proti hribu Vrh opazili večjo skupino oseb (najmanj 50 oseb), ki so bežale. Takoj zatem so se vključile v iskanje dodatne patrulje policistov in vodnikov službenih psov ter policijski helikopter.
Migranti so se razbežali v okolico in v gozd proti naselju Podstenjšek, nadaljevali pa so pot proti Merečam (proti Ribnici).

Policisti so jih ves popoldan, večer in noč prijemali po manjših skupinah, največ na obrobju vasi Kilovče (oziroma med Ratečevim brdom in Kilovčami).
Skupaj je bilo do sedaj prijetih 122 oseb. Obravnava vseh še ni zaključena. Do sedaj je dejstvo, da gre predvsem za državljane Pakistana (27) in Afganistana (94), Bangladeš (1), najmanj pet je mladoletnih (ti so odpeljani v Azilni dom)…
Danes policisti nadaljujejo z iskanjem, saj se je včeraj predvidevalo, da naj bi šlo za skupino okoli 200 ilegalnih migrantov.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
višja samostojna policijska inšpektorica

Novi razlogi za rezilno žico na zahodni meji

Deželni predsednik FJK Massimiliano Fedriga, foto: FJK

Kljub naporom koprskih policistov za lov na to skupino prek 200 migrantov, ki so neopaženi iz Hrvaške vdrli čez nezavarovano slovensko mejo v državo, pa se porajajo bojazni, da bodo posamezne skupine prišle vse do Italije, kar pa bo deželnega predsednika FJK Massimiliana Fedrigo še bolj utrdilo v prepričanju (klik), da je na meji s Slovenijo potrebna rezilna ograja.

Za zaustavitev toka migrantov iz Balkana (klik), število ilegalnih prestopov meje iz Slovenije v Italijo se nevarno bliža celoletni številki leta 2018. Kljub temu, da je do konca leta še več mesecev, zaključila pa se ni še niti poletna sezona migrantskega visokega naskoka na ilegalno prehajanje državnih meja.

Uredništvo