Slovenci bomo spet financirali migrante, tokrat zanje prevajalce in tolmače

Kulturna obogatitev, ki jo ob ilegalnih prestopih slovenske meje dnevno s seboj prinašajo migranti je že dodobra zaznamovala Slovenijo.
Poleg kriminalnega vala, od vlomov, tatvin, ugrabitev, fizičnih napadov na domačine, so zaradi neodločnosti slovenske politike migranti Sloveniji prinesli tudi diplomatsko osamitev in  izolacijo iz nekaterih evropskih okvirov, kot je polnopravno članstvo v schengenskem območju.

 

Poleg vseh negativnih stvari pa migranti s seboj prinašajo tudi nove zaposlitvene možnosti. Urad vlade za oskrbo in integracijo migrantov je tako včeraj objavil nov razpis za prevajalce in tolmače, ki vsebuje dva sklopa. Prvi sklop vsebuje storitve za migrante v postopkih za pridobitev azila, drugi sklop pa vsebuje prevajanje in tolmačenje za potrebe sodnega sistema. Glede na število razpisanih jezikov, ki jih morajo prevajalci in tolmači poznati, se vlada očitno pripravlja na povečan obseg dela z migranti, ki se bodo ob morebitnem dokončnem zaprtju slovenske zahodne meje z Italijo pričeli kopičiti na slovenskem ozemlju, saj jim bo pot naprej na zahod zaprta.

Glede na vse bolj nasilno vedenje migrantov, ki prihajajo po Balkanski migrantski poti, se očitno tudi slovenske oblasti pripravljajo na sodno obravnavo migrantov, ki bodo na območju Slovenije zagrešili kriminalna dejanja. Kljub skopemu poročanju slovenske policije, tako o dnevnem številu ilegalnih prehodov slovenske meje, kot o kriminalnih dejanjih, ki jih migranti že izvajajo na območju Slovenije, pa se realna slika njihovega nasilnega vedenja kaže iz zamejskih policijskih poročil. V Italiji policija obravnava nasilno vedenje migrantov in azilantov že dnevno.

Uredništvo