Cerar še naprej vztraja pri policijskih patruljah na zahodni slovenski-italijanski meji

Ob nedavnem odprtju novega sedeža generalnega konzulata Republike Slovenije v Trstu, sta se včeraj srečala slovenski zunanji minister Miro Cerar in predsednik deželne vlade Furlanije-Julijske krajine Massimiliano Fedriga.
Cerar je ob srečanju še enkrat poudaril odločnost Slovenije, da skupaj z italijansko policijo zaščiti italijansko-slovensko mejo pred ilegalnimi prehodi migrantov iz Slovenije v Italijo.

Vztrajanje Mira Cerarja pri slovenski asistenci varovanja italijansko-slovenske meje, nakazuje na njegovo popolno nepoznavanje migrantske problematike in geografske lege Slovenije. Ali pa na drugi strani kaže osramočen in ponižan položaj Slovenije v mednarodnih diplomatskih krogih, kamor je Cerarjeva politika pripeljala državo v zadnjih petih letih.

Fedriga je ob zaključku pogovorov povedal, da bi skupne italijansko-slovenske policijske patrulje lahko »pričele z delom v nekaj tednih, trenutno pa poteka tehnično usklajevanje.«

Cerar je ob tem povedal, da »s tovrstnim sodelovanjem utrjujemo zaupanje med policijama in med narodoma, predvsem pa sporočamo javnosti, da se ilegalnim migracijam upiramo na način, ki ne bo okrnil bogastva življenja in sodelovanja ljudi ob meji.«

Očitno pa je minister Cerar preveč zaposlen s potovanji po tujini, da bi si ogledal migrantsko situacijo, ki jo trpijo državljanke in državljani južne Slovenije, za katere so ilegalni prehodi hrvaško-slovenske meje migrantov vsakdanji pojav. Njihova življenja pa so zaradi karavan kriminalcev, ki se sprehajajo skozi njihova dvorišča močno okrnjena in ustrahovana.

Minister Cerar slabi varovanje slovenske južne in schengenske meje s prerazporejanjem policijskih enot na zahodno mejo za preprečevanje ilegalnih prehodov med Slovenijo in Italijo, brez pomisleka za isto ukrepanje na južni meji. Tako politiko ministra Cerarja bi lahko imenovali nemarno protidržavno ravnanje, če ne že izdajo slovenskega naroda. Minister Cerar, slovenska javnost pričakuje vaš takojšen odstop zaradi vaših protislovenskih dejanj v svoji politični karieri, tako na mestu predsednika vlade, kot  na poziciji zunanjega ministra Republike Slovenije.

Uredništvo