RTV Slovenija za svoje apetite uvaja davek na internet

Jama brez dna na Kolodvorski 2, foto: primorska24

Očitno RTV Slovenija nima dovolj 153 € letno od vsakega gospodinjstva z radijskim ali televizijskim sprejemnikom.

Direktor tega javnega zavoda, Igor Kadunc je sedaj za sponzoriranje javne televizije uvedel internetni davek.

RTV naročnino bomo tako sedaj prisiljeni plačevati vsi, tudi če nimamo radijskega ali televizijskega sprejemnika, samo zato, ker imamo v 21. stoletju dostop do interneta, stacionarnega ali mobilnega.

Kolodvorska 2, jama brez dna 

Igorju Kaduncu milijarde niso dovolj za vodenje RTV Slovenije, zahteva še več, foto: STA

Radio televizija Slovenija je v enoletnem mandatu Šarčeve vlade samo za plače svojih uslužbencev skupno namenila 39 milijonov, 856 tisoč 727 €. Skupno je v istem obdobju za plačevanje takih in drugačnih storitev, vključno s plačami RTV Slovenija namenila kar 93 milijonov 61 tisoč 49 €. Podatki so javno dostopni na spletnem portalu Erar.

Direktor Igor Kadunc je sedaj v hlastanju po novih prisilnih plačnikih te jame brez dna dopolnil definicijo zavezancev za plačilo RTV-prispevka.

Zavezanec za plačilo RTV-prispevka je vsak, ki ima oz. uporablja radijski ali televizijski sprejemnik oz. katerokoli drugo napravo, ki omogoča sprejem radijskih oz. televizijskih programov na območju Republike Slovenije…
Poln opis prisilnega RTV prispevka najdete na tej povezavi (klik).

Tako sedaj zavezanci za prisilno plačevanje RTV naročnine niso več samo tista gospodinjstva z radijskim in televizijskim sprejemnikom, pač pa vsi, ki imamo dostop do interneta. Naj bo to stacionarni ali mobilni internet, saj boste, če boste imeli dostop do spleta, očitno vedno brali novice le na spletnem portalu RTV Slovenija.

Kaj dobimo v zameno za 153 € letne RTV naročnine? Socialistično propagando prežvečenih partizanskih filmov. Spodbujanje k zatiranju pravic in svoboščin žensk ter zavajanje, žaljenje in poniževanje slovenskega naroda.

Zaklenite spletne vsebine!

Če vodstvo skupaj z “novinarkami” in “novinarji” tega javnega zavoda meni, da ima njihovo zavajanje javnosti (klik) ter žaljenje Slovenk in Slovencev (klik) tako dodano vrednost, naj se opogumijo in ponudijo vsebine za plačljivim zidom, kot to počnejo vse civilizirane medijske hiše v tujini.

Tako bodo lahko prejeli dodatna finančna sredstva za svoje “kakovostno delo obveščanja”, ob tem pa ne bodo več svoje propagande in fake news tlačili v grlo vsem Slovenkam in Slovencem ter jim ob enem istočasno kradli denar iz denarnic.

V demokraciji imajo državljanke in državljani svobodo izbire. V socializmu politika diktira, kakšno izbiro bodo imele državljanke in državljani.

Aroganca RTV Slovenija, direktorja Igorja Kadunc in njihovo vsiljevanje plačila vsem državljankam in državljanom Slovenije namreč spominja na drugo.

Primerjavo med bogato ponudbo vsebin BBC-ja, njihova letna naročnina je zgolj 10 € dražja od RTV Slovenija, ter osiromašeno ponudbo slovenske javne hiše, si lahko ogledate tukaj (klik).

Uredništvo