Rezultat dela Šarčeve vlade – 10.758 ilegalnih prehodov državne meje

Spremstvo policijske konjenice migrantov čez Slovenijo, foto: Reuters

Uradna statistika policije glede nezakonitih prehodov slovenske meje kaže, da vlada Marjana Šarca sploh ne ve kaj so njene prioritetne naloge.

Glede na zaprto mejo z Avstrijo in napovedjo Italije o zapiranju zahodne meje, bi moralo biti varovanje slovenske južne meje vladna prioriteta. Temu ni tako!

Tihotapci migrantov znani levičarski politiki

Notranji minister Boštjan Poklukar je nedavno izustil, da je tihotapljenje migrantov »postal posel številka ena v regiji in hkrati naš največji izziv.«

Lidija Mavretič in Dejan Židan, predsednik SD, septembra 2017 na sejmu vina v Hong Kongu na Kitajskem, foto: Instagram

Nato se je izkazalo, da so med temi kriminalci, tihotapci migrantov tudi znanci in sodelavci vidnih levih slovenskih politikov ter levih političnih strank. Predsednik Državnega zbora Republike Slovenije Dejan Židan je še leta 2017 Lidijo Mavretič gostil v Pekingu, Lidija pa je nastopala tudi na EU kandidatni listi Židanovih Socialnih Demokratov. Ob tem je potrebno dodati, da so Socialni Demokrati, tako v prejšnjem mandatu del Cerarjeve vlade, kot v mandatu Šarčeve vlade nasprotovali zaostritvi azilne zakonodaje, k čemur poziva tudi slovenska policija.

Številke migrantov v Slovenijo vsak mesec višje

Že Aprila letos je število ilegalnih vstopov v Slovenijo prekoračilo najvišje število nezakonitih prehodov posameznega meseca lanskega leta. Aprila je v Slovenijo nezakonito vstopilo 1381 oseb. Julija letos se je ta številka povzpela že na 1740 ilegalnih prehodov slovensko-hrvaške meje, kar potrjuje tudi slovenska policija, da je največ od leta 2016.

Policija migrante lovi po Sloveniji, lovi jih po tujih državah (klik), za dejansko varovanje državne meje pa se slovenska policija, z vojsko brez pooblastil na meji, vse bolj naslanja na razne civilne pobude in civilne vaške straže.

Porazna statistika slovenske policije glede varovanja južne meje, foto: policija.si

Kako pereč problem so ilegalni prehodi slovenske južne in schengenske meje, je policija nedavno ubesedila tudi v brošuri (klik). V njej delijo nasvete Slovenkam in Slovencem, kako ravnati ob srečanju z ilegalnimi prišleki.

Glede na Šarčeva totalitaristična nagnjenja (klik) pa je vprašanje, bo njegova vlada še naprej ignorirala vse višje število ilegalnih prehodov slovenske meje in odkrito lagala slovenski javnosti, da »situacijo z migranti na južni meji obvladuje«? Ali pa bo Šarčeva vlada le premogla toliko moralne in etične drže, da bo mesto prepustila nekomu, bolj sposobnemu za obvladovanje migrantskega problema na slovenski schengenski meji in razpisala predčasne državnozborske volitve?

Uredništvo