Slovenija ni več varna država

Naslovnica policijske zloženke, foto: policija.si

Pritisk migrantov na slovensko južno mejo je postal tako močan, da je slovenska policija izdala pisne nasvete, kako naj državljanke in državljani poskrbijo za svojo varnost.

»Zaklepajte vrata stanovanjskih hiš in drugih objektov, zapirate vsa pritlična okna in zapirajte balkonska vrata. Zaklepajte vrata avtomobilov na domačih dvoriščih, kolesa in motorje hranite v zaklenjenih objektih…« so domačinom med drugim še svetovali pri slovenski policiji.

Namenjeno mejnim občinam , letaki poslani po vsej Sloveniji

Policija je ob izdaji zloženke pojasnila, da je »Zloženka je namenjena prebivalcem krajev, kjer so ugotovljene nedovoljene migracije, tj. predvsem prebivalcem ob meji.«

Ob tem je potrebno poudariti, da so bile zloženke poslane večini Policijskih uprav po Sloveniji, izvode zloženk z nasveti ob srečanju z migranti so tako prejele PU Koper, PU Ljubljana, PU Novo mesto, PU Celje, PU Maribor in PU Murska Sobota. Iz tega je očitno sklepati, da celotna slovenska južna meja s Hrvaško ni niti približno ni zaščitena, preprečuje ilegalnih prehodov in je za migrante popolnoma prepustna.

Uredništvo