Koprski policisti spet za migranti do Trsta

Slovenska policija je migrante spet lovila po Trstu, foto: ANSA

Včeraj popoldne so bili Tržačani znova priča čezmejnemu zasledovanju slovenske policije.

Policisti PU Koper so šele v Trstu ujeli dva Alžirca, ki sta skušala pobegniti iz Slovenije na zahod, v Italijo, v ukradenem vozilu.

Spet migranti z ukradenim vozilom

Ugotovljeno je bilo, da sta bila v vozilu dva Alžirca, ki sta pred tem vozilo ukradla v Sloveniji in se z njim odpeljala proti Italiji.

Včerajšnji pregon se je po prvih neuradnih informacijah pričel v Kubedu. Od tam pa je patrulja PU Koper zasledovala vozilo Peugot 206, ki ni ustavljalo na znake policistov. Pregon se je končal šele v Trstu na izvozu v ulico Baiamonti, kjer je bilo vozilo Peugot s pomočjo lokalne tržaške policije blokirano.

Italijanska policija je obravnavala ujeta Alžirca, foto: ANSA

Več informacij o primeru bomo objavili po prejetju uradnega poročila PU Koper v ponedeljek, vključno s številkami ujetih migrantov med vikendom na območju PU Koper, po njihovem ilegalnem vstopu v Slovenijo zaradi pomanjkanja nadzora državne južne meje.

Še en rezultat dobrega varovanja južne meje 

Slovenija svojo južno in schengensko mejo varuje tako zelo odlično, da morajo slovenski policisti migrante loviti, ne samo po celotni Sloveniji, pač pa tudi po sosednjih državah.

Intervencija slovenske policije v Trstu, foto: ANSA

Z včerajšnjim čezmejnim pregonom so policisti PU Koper znova dokazali in demonstrirali Italiji ter njenim politikom, predvsem predsedniku FJK Fedrigi, kako Slovenija ni sposobna zaščitit svoje južne meje pred ilegalnimi prehodi, saj migranti še vedno nezakonito iz Slovenije prodirajo v Italijo.

Še več, zadnji pregon je v zamejstvu že sprožil ugibanja, ali je Slovenija sploh še sposobna izvajati nadzor nad svojim ozemljem, če morajo slovenski policisti kriminalce loviti kar v Italiji, saj jih niso sposobni ustaviti v Sloveniji.

Uredništvo