Fotogalerija – Skupni interesi Marjana Šarca in korejskega diktatorja Kim Jong Un-a

Mercedes S600, kar dva je kupila slovenska vlada, foto. CNN

Prikriti vladni nakup dveh luksuznih oklepnih limuzin znamke Mercedes S600 je nedavno razburil slovensko javnost.

Predsednik vlade Marjan Šarec miri, da so vozila namenjena izključno prevažanju gostujočih tujih političnih predstavnikov, vendar pa gre pri tej specifični limuzini verjetno za vse drugo, kot varnost tujih državnikov.

Enako vozilo za svoje potrebe namreč uporablja tudi komunistični severnokorejski diktator Kim Jong Un, ki je svoje razkošje ponosno razkazoval med srečanjem z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom.

Vozilo političnih samodržcev

Slovenski predsednik vlade Marjan Šarec in severnokorejski diktator Kim Jong Un pa nista edina s totalitarističnimi težnjami, ki ju je zamikal luksuzni Mercedesov model S600. Enako vozilo poleg severnokorejskega diktatorja Kima namreč uporablja tudi turški predsednik Recep Tayyip Erdogan.

Slovenska vlada z Marjanom Šarcem na čelu lahko še tako prepričuje javnost, da so bile omenjene Mercedesove limuzine kupljene za tuje državnike. Resnica pa je, da bomo že kmalu lahko prebirali novice o levih političnih samodržcih, ki bodo z uporabo modrih luči po odstavnem pasu v Mercedesu S600 švigali mimo stoječega ljudstva na preozkih slovenskih avtocestah.

Uredništvo