Prva vseljudska vstaja Šarčeve vlade

Nova Vlada s primesi stare še pred potrditvijo ministrov že doživlja prve proteste na ulicah, foto: STA

Situacija z vladnimi naročili in končnimi izbori izvajalcev za nastanitev ilegalnih migrantov po Sloveniji dosega vrhunec vrelišča med Slovenkami in Slovenci, zato Civilni iniciativi Bela krajina in Metlika ob Vladni grožnji vzpostavitve azilnega centra na njihovem območju v sredo, 5. Septembra organizirata protestni shod pred občinsko stavbo občine Metlika ob 16:30 uri. Glede na vladne razpise se podobna situacija obeta tudi na Primorskem, na Debelem rtiču, v nekdanjem letovišču MNZ-ja, med tem, ko azilanti že zasedajo azilni dom v Logatcu.

Plakat s pozivom na protest pred občinsko stavbo v Metliki, foto: facebook

Peticija proti vzpostavitvi AD Debeli rtič

Spletna peticija proti vzpostavitvi azilnega doma Debeli rtič je do sedaj zbrala že preko 8.400 podpisov, svoj podpis pa lahko še vedno oddate.

Civilni iniciativi Bela krajina in Metlika udeležence protesta naprošata za miren in kulturen protest, zaželeni so tudi miroljubni transparenti, saj protest ni namenjen izražanju sovražnih ali rasističnih prepričanj, pač pa vladnemu samo odločanju o nameščanju azilantov po Sloveniji brez vključevanja lokalne skupnosti v odločitev.

Spodaj si lahko preberete nekatera mnenja podpisnikov spletne peticije proti azilnemu domu Debeli rtič.

Najprej je potrebno poskrbeti za svoje drzavljane ki so borimo za prezivetje v nasi drzavi!

Peticijo podpisujejo zato, ker so to migranti, ki dejansko ne prihajajo iz držav v katerih je vojna. Begunec pa si dejansko smo do prve varne države iz svoje države v kateri je vojna.

Strinjam se s predlagano rešitvijo, določene slovenske družine bi si lahko na Debelem Rtiču privoščile še kako potreben oddih. Azilni domovi pa naj bodo v večjih mestih kjer se lahko osebe nastanjene v domu nadzoruje in so tudi bližje temu da so odvedene v morebitna stanovanja…

Peticijo podpisem zaradi tega naj rajsi dajo slovenske upokojence z nizkimi pokojninami da bi lahko sli na morje ker si tega nemoreji privoscit in zato ker je to slovenski biser upam da tudi zupan ankarans nebo dovolil

Vsi prosilci za azil so prestopili slovensko mejo ILEGALNO, kar je KAZNIVO DEJANJE! Za kaznivo dejanje ilegalnega prestopa državne meje ni nagrada AZIL, ampak pregon s strani organov pregona v skladu s slovensko zakonodajo! Prosilec za azil SE NE SKRIVA PRED POLICIJO IN ILEGALNO PREČKA MEJO!!! Vse te “AZILANTE” je treba nemudoma takoj deportirati in izgnati iz Slovenije!

Si ne zelim migrantov na tem obmocju, zaradi varnosti nasih otrok

V Sloveniji so lahko nameščeni samo prosilci za azil, ki so prišli iz sosednje države, kjer je vojna. Ostali pa morajo biti vrnjeni v državo, iz katere so ilegalno prestopili, za azil pa lahko zaprosijo po slovenskih ambasadah.

Naj gredo naprej v Nemčijo kamor so jih prvotno vabila, ali pa nazaj od koder so prišli. V Sloveniji jih ne rabimo imamo že brez njih dovolj socialnih problemov in delovnih družin pod pragom revščine.

Preblizu otroškega letovišča in še to malo morja kar imamo,menim da bi morali urediti plažo , ne pa dom za begunce!

Ker se mi ne zdi prav, da vedno najprej poskrbijo za tujce, lasten narod pa je vedno in povsod spregledan.

To so objekti namenjeni letovanju slovenskih policistov in njihovih druzin ne pa ilegalnih priseljencev.

Sem proti naseljevanju ekonomskih migrantov na slovenskem področju. Sploh pa ne na naši obali. Tak nimamo morja a Vi bi jih naselili ravno tam. Republika banana

Naj grejo migrantje v bogate države z nafto, kjer imajo enako kulturo itd… Mi jih ne rabimo absolutno nobenega!!

Preveč razvajajo migrante. To niso begunci ampak 90 % dezerterji in koristolovci.

Obožujem Debeli rtič. Mislim, da ima država dovolj nastanitvenih moznosti za migrante, kot na najlepšem kotičku slovenske obale, ki je že tako premajhna.

Peticijo podpisujem, ker sem državljan Slovenije in smatram, da ima slovenski narod prednost do teh nastavitev pred tujci oz. migranti. Kdor ni enakega mnenja naj si tujce oz. migrante vzame pod svojo streho in jim prostovoljno pomaga!!! Zagovorniki migrantov je čas da se izkažete z vašo dobrosrčnostjo!

sem mnenja, da bi treba tem ljudem pomagat v državah, od koder prihajajo..ta integracija se ne obnese, so nezaposljivi, torej samo v breme države

Sramota za samo policijo in celotno vlado, ki odvzemajo našo okolje za tujce – ekonomske migrante in na naše stroške…!

Mi je dovolj lažne humanitarnosti države, medtem ko nas klestijo z davki in raznimi drugimi dajatvami ter kaznimi.

Ne podpiram da država RS bolje skrbi za migrante kot lastne državljane v prvi vrsti in za najpomembnejše v tem kontekstu naše otroke, kateri že imajo tako ali tako vse majn prihodnosti namesto vse več v v tej naši državi.

Premalo je Slovenske obale,da bi jo lahko tako neodgovorno razdajali tujcem.Lep je ta del Debelega rtiča zato ga iskoristimo sami za oddih slovenskih družin.Naj vas že enkrat sreča pamet.

Uredništvo