Spletna peticija proti azilnemu domu Debeli rtič

Migranti soočeni s Slovensko policijo, foto: reuters

Julija je bila na spletu odprta »Peticija proti nastanitvi prosilcev za azil v izpostavi azilnega centra na Debelem rtiču«, s čimer na demokratičen način svojo voljo izražajo tiste državljanke in državljani Slovenije, ki se ne strinjajo z naselitvijo migrantov v prostore letovišča MNZ-ja na Debelem rtiču.

Spodaj podpisani državljani Republike Slovenije zahtevamo, da MNZ opusti vse dejavnosti vezane na nastanitev prosilcev za azil v počitniške objekte na Debelem rtiču. Slovenska obala je tako majhna, da v prvi vrsti pravico do uporabe plaže in morja zahtevajo državljani Slovenije. Če MNZ meni, da ni potrebe, da bi omenjene prostore potrebovalo za svoje zaposlene, (uporabljeni niso že tretje leto) državljani RS predlagajo, da se omenjene prostore nameni družinam v stiski za letovanje, kajti tudi te družine imajo pravico do dostojanstvenega oddiha. Vsi davkoplačevalci prispevamo v državni proračun RS iz katerega se namenijo sredstva bodisi za državljane v stiski, bodisi za prosilce za azil. Peticija je demokratični način izražanja volje volivcev, ter je opredeljena na podlagi 45. člena Ustave RS.

Če želite oddati svoj podpis, to lahko storite s klikom na to povezavo.

Aktualne novice o Civilni iniciativi proti azilnemu centru na Debelem rtiču najdete na Facebook strani in sicer s klikom na to povezavo.

Rešitve za vse

Filantropijo čuti vsak po svoje, foto: amnesty.si

Na problematiko ilegalnih migracij in migrantov ima širša javnost seveda različne poglede, eni tako azilnim centrom nasprotujejo, drugi pa bi migrantom seveda radi pomagali. Vlada ima v svojem kontingentnem načrtu tudi možnost za zasebno nastanitev migrantov, trenutno pa je po podatkih UOIM-ja v zasebni nastanitvi 446 migrantov. Zato lahko vsi tisti, ki bi radi migrantom pomagali z zasebno nastanitvijo, stopite v kontakt z UOIM-jem in jih povprašate o možnosti naselitve migrantov na vaši lokaciji bivanja.

Migranti se bodo tako v osebnem okolju svojih gostiteljev hitreje srečali s slovenskim jezikom, slovensko kulturo in navadami ter se tako hitreje integrirali v slovensko družbo. Srečanje različnih kultur v osebnem okolju pa bo tako tudi za gostitelje migrantov priložnost za kulturno obogatitev in razširjanje lastnih svetovnih nazorov ob osebnem spoznavanju naših novih sodržavljanov.

Uredništvo