Končna cena za izvajanje storitev varovanja azilnega doma Debeli rtič

Azilni dom Debeli rtič, foto: reporter.si

V prispevku o azilnem domu na Debelem rtiču smo vam obljubili objavo končne cene naročila za fizično varovanje, saj je bila cena pogojena z najnižjim cenovnim ponudnikom. Na razpis se je prijavilo in ga tudi dobilo podjetje FIT varovanje, d.d. iz Ljubljane.

Sedež podjetja FIT varovanje d.d., foto: google.com

Razpis je vključeval varovanje objektov, ljudi in premoženja na treh lokacijah. Azilni dom Ljubljana, izpostavo azilnega doma Logatec ter izpostavo azilnega doma na Debelem rtiču. Končna cena za varovanje vseh treh lokacij je 104 529.60 €.

Milijoni iz proračuna za varovanje

Za podjetje FIT varovanje pa to ni prvi javni razpis, katerega so uspeli pridobiti. Samo v mandatu vlade ( SMC, SD in DeSUS) med Junijem 2014 in Avgustom 2018 je podjetje iz državnega proračuna prejelo po javno dostopnih podatkih kar 15.8 milijona € za izvajanje storitev varovanja.

Proračunska sredstva za izvajanje storitev varovanja, foto: erar.si

Samo Urad vlade za oskrbo in integracijo migrantov je podjetju FIT varovanje od Februarja 2018 prejelo preko pol milijona € za izvajanje storitev varovanja zgradb in prostorov.

Podjetje Fit varovanje d.d. je z letom 2011 prevzelo novo vodstvo in sicer je predsednica Jovanović Milena, Merzel Pavel Peter direktor, Močnik Babšek Karla in Tadić Jovo pa sta člana nadzornega sveta.

Uredništvo