VIDEO: Deklica na napihljivi blazini sama sredi odprtega morja

Foto: zaslonski posnetek

Na spletu je zaokrožil videoposnetek, ki prikazuje kako je osebje grškega trajekta rešilo majhno deklico, ki se je znašla sredi morja na svojem napihljivem samorogu. Deklico je odneslo na odprto morje. 

 

Potem ko so njeni starši ugotovili, da je hčerkica izginila, so o dogodku obvestili pristaniške oblasti, te pa so o tem obvestile kapitana trajekta “Salaminomachos”, ki je otroka tudi rešil, poroča ebaumsworld.

 

Na kratkem videoposnetku lahko vidimo, kako potniki na trajektu opazijo majhno piko v daljavi sredi morja, za katero se nahaja kopno z vzpetinami, ob čemer skušajo ugotoviti za kaj gre. V množici različnih jezikov je mogoče slišati tudi ruske turiste, ki ugotovijo, da je pika v daljavi v resnici majhen otrok, ki se mu trajekt čisto počasi približa. Posnetek še prikazuje, kako reševalci junaško rešijo izgubljeno deklico.

Nedavno smo poročali o grozljivi eksploziji, ki je odjeknila v Bejrutu in v kateri je umrlo več kot 130 ljudi, ranjenih je bilo na tisoče, številne pogrešane pa so iskali še ure pozneje. Posnetki eksplozije, ki so šokirali svet, so zakrožili po družbenih omrežjih. Eden izmed teh posnetkov prikazuje tudi reševanje male deklice, ki je bila pod ruševinami ujeta kar 24 ur, čudež je, da je preživela. Posnetki sicer prikazujejo reševalce, ki kopljejo z golimi rokami, da otroka potegnejo ven.

 

Domen Mezeg/Nova24 TV