Policija prijela moškega, ki je po Kopru lovil mlado žensko, zalezovalca so hospitalizirali

Fotografija je simbolična. Vir: NMP (facebook)

Poročali smo, da je v soboto na tekaški progi na Bonifiki mlado Koprčanko ogovoril neznanec. S seboj je imel črno-rjavega psa. Večkrat ga je prosila, naj jo pusti na miru, ker tega ni upošteval, je mladenka začela teči, on pa za njo. Po naših neuradnih informacijah gre za 31-letnega Vladana V., ki so ga policisti  uspeli izslediti.

 

Koprčanka je dan po srhljivi izkušnji na svojem facebook profilu ženske opozorila: “Začela sem teči, on sprint za mano, skoraj bi me zagrabil na izhodu proti Badaševici, potem sem hitro tekla čez most in je končno šel stran, ker so bili tam ljudje. Ne vem, kako bi se sicer končalo …”

Kot smo neuradno izvedeli, mu nekatera dekleta žal niso uspela ubežati. Njegova žrtev je bila v preteklosti tudi takrat 15-letno dekle, ki jo je nadlegoval in otipaval, podobne izkušnje z njim pa imajo tudi druge ženske. “Tega moškega se je treba bati,” zatrjujejo sogovornice.

Z vprašanji smo se obrnili na koprske policiste, ki so potrdili, da so zoper moškega (imena in priimka niso navedli), prijeli več prijav. “V  zadnjih  tednih smo obravnavali več primerov, ko je isti moški, 31-letni Koprčan, v Kopru kršil javni red in mir, kričal na mimoidoče, jih zmerjal, jim grozil in podobno. Policisti so ga velikokrat izsledili in mu tudi izrekli sankcijo. Na podlagi vseh preteklih kršitev je bil moški včeraj popoldan ponovno izsleden, o tem je bil obveščen tudi zdravnik, ki je zanj odredil hospitalizacijo,” so nam odgovorili iz koprske policijske uprave.

Po naših podatkih je za njegovega psa, ki je ostal brez skrbnika, poskrbela osumljenčeva mati in naj bi bil v dobrih rokah.

Neuradno smi izvedeli tudi, da naj bi moški v preteklosti iz psihiatrične bolnišnice v Idriji že zbežal, zato previdnost ne bo odveč.

31-letni Koprčan je vitke postave, visok okoli 180 centimetrov, obrite glave. Ima močnejše obrvi temne barve, na bradi ima jamico. Na glavi ima kapuco, običajno je oblečen v športna oblačila.

Spletno uredništvo