Slovenija 1 za politike, Slovenija 2 za ljudstvo

Slovenska policija z migranti, ujetimi v Sloveniji, foto: twitter

Slovensko-hrvaško mejo dnevno nezakonito prestopijo skupine več ducat migrantov, ki dokazujejo, da varovanja slovenske meje ni. Te migrante opažajo lokalni prebivalci, po državi jih lovi policija, sodstvo jih obravnava za kriminalna dejanja…

Politiki, med prvimi notranji minister Boštjan Poklukar pa na drugi strani ponavljajo mantro, da je »Slovenija še  vedno varna država«, kar pa že nekaj časa velika, debela laž.

To laž so razkrinkali tako na slovenski policiji (klik), kot tudi na slovenskem sodstvu (klik), politiki pa za razliko od ljudstva in realnosti še vedno hvalisajo Šarčeva nova oblačila.

Na Primorskem vsakodnevni ilegalni prehodi meje

Nedavno je minister Poklukar izjavil, da »je Slovenija varna država, je dejstvo, ki ga kažejo mednarodne primerjave in ki nam ga zavidajo mnoge druge države.«

Na katere države točno, ki bi Sloveniji zavidale njen položaj, minister Poklukar cilja, ni točno jasno. Glede na poročila iz Balkana, pa je Poklukar verjetno mislil predvsem na države južneje od Slovenije.

Policijska poročila PU Koper so tako polna migrantov, ujetih na ozemlju Republike Slovenije po ilegalnem prestopu slovenske meje, so polna poročil o tihotapcih migrantov

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 2. 9., do danes, 3. 9. 2019, obravnavali 18 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. 2 tujca sta izrazilo namero, da bosta v Sloveniji zaprosila za mednarodno zaščito in sta bila odpeljana v azilni dom.

Obravnavane osebe po državljanstvih:
Pakistan       11 x
Iran                 3 x
Afganistan     2 x
Alžirija            1 x
Maroko          1 x

Na območju PU Koper so policisti od torka, 2. 9., do danes, 4. 9. 2019, obravnavali 54 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. 3 tujci so izrazili namero, da bodo v Sloveniji zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom.

Obravnavane osebe po državljanstvih:
Afganistan     28 x
Pakistan         12 x
Indija                6 x
Bangladeš        5 x
Sirija                 2 x
Tunizija            1 x

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
višja samostojna policijska inšpektorica

Skupno je tako očitno glede na različne narodnosti ujetih migrantov v obeh poročilih, na območju PU Koper v zadnjih 48. urah nedovoljeno prestopile slovensko državno mejo kar 72 oseb.

O kakšnem dobrem varovanju državne meje torej politiki v javnosti sploh razpravljajo?

Edina novica iz tujine glede politike in migrantov (klik) pa je, da je Slovenija na mesto predsednika vlade izvolila klovna, na podlagi česar je očitno Šarčeva ministrska ekipa preostanek slovenskega cirkusa.

Uredništvo