Tudi slovensko sodstvo priznava, da Slovenija ni več varna država

Islamski teroristi na sodišču, foto: B.B.

Na nedavnem sojenju ugrabiteljem Mirka Moravca je sodnica ponovila priznanje slovenske policije, da Slovenija ni več varna država.

Slovenija je izgubila svojo varnost, izgublja integracijo v evropske povezave, vladajoča politika pa še vedno kriči, da dela dobro in ponižuje vse morebitne kritike Šarčeve vlade.

Migranti z ukradenim vozilo le do varne države

Včeraj so na zatožno klop novomeškega okrožnega sodišča sedli ugrabitelji Abidi Omar, Boutrid Oubi in Kadfe Abdkarim.

Obtožena Boutrid Oubi, na sliki levo in Abdkarim Kadfe, na sliki v sredini, sta izpovedala svojo krivdo, tretji Abidi Omar, na sliki desno pa se je raje izrekel za mladoletno osebo, čeprav je policiji priznal, da je polnoleten in je bil posledično iz sojenja izločen.

Sodnica novomeškega okrožnega sodišča Betka Šimc je v ustni obrazložitvi sodbe izpovedala, da »Verjame, da sta dejanje storila, ker sta želela priti v varno državo.«

Že druga državna inštitucija potrjuje nično državno varnost

Slovenska policija je nedavno v zgibanki namenjeni slovenski javnosti (klik) priznala, da Slovenija ni več varna država. Sedaj je to isto trditev potrdilo tudi okrožno novomeško sodišče, saj je bila očitno olajševalna okoliščina za oba migranta v sodnem procesu dejstvo, da sta vozilo ukradla ter ugrabila Mirka Moravca z namenom doseči varno državo. Čeprav sta se po ilegalnem vstopu v državo že nahajala na območju Republike Slovenije, to po besedah Betke Šimc ni več dovolj varno za migrante.

Je sploh še dovolj varno za Slovenke in Slovence?

Uredništvo