Policisti PU Koper obravnavali samo 10 % migrantov na svojem območju

Danes v Italiji ujeti pakistanski migranti, foto: questure.poliziadistato.it

Danes popoldne smo iz PU Koper prejeli poročilo o njihovih aktivnostih v zadnjih 48. urah.

Slovenski obalni policisti so skupno obravnavali samo 12 migrantov, kar predstavlja slabih 10 % števila migrantov, ki so jih na poti iz Slovenije danes prestregli italijanski policisti.

Na območju PU Koper policisti od srede, 19. 6., do četrtka, 20. 6. 2019 niso obravnavali nobene osebe, ki bi nedovoljeno prestopila državno mejo med RH in RS.

Od četrtka, 20. 6. 2019, do danes, 21. 6. 2019, pa so obravnavali 12 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS,… ena je zaprosila za mednarodno zaščito.
Prav tako policisti PP Ilirske Bistrice obravnavajo državljana Italije, policisti PP Kozina pa državljana S. Makedonije, zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 308. členu KZ.

Osebe po državljanstvih:
Pakistan    3x
Afganistan  2x
Albanija      2x
Tunizija      2x
Sirija          1x
Kongo        1x
Turčija        1x

Kot smo že poročali, pa so danes zjutraj italijanski policisti ujeli prek 100 migrantov, Pakistancev, ki so prikorakali v Italijo iz Slovenije.

Glede na visoke številke migrantov, katere italijanski policisti ujamejo po nezakonitem prestopu slovensko-italijanske meje, je očitno, da slovenski policisti ali ne želijo opravljati svojega dela ali pa ga v okviru nezadovoljivih sredstev, katere jim namenja ministrstvo pod vodstvom Boštjana Poklukarja, niso zmožno opraviti.

Zato se med državljankami in državljani Slovenije že pojavljajo predlogi, da bi namesto pošiljanja slovenskih policistov na italijansko mejo, raje povabili italijanske policiste na pomoč slovenskim kolegom v Slovenijo za varovanje naše južne meje.

V Italiji pa se na socialnih omrežjih že pojavljajo skupine, ki pozivajo k zaprtju italijanske vzhodne meje s Slovenijo.

Uredništvo