Nevladniki tudi nad policiste PU Koper

Policisti imajo vse več dela z ilegalnimi migranti in nevladniki

V interesu javnega obveščanja smo na PU Koper naslovili bolj podrobna vprašanja o tematikah ilegalnih migracij in z njimi povezanega dogajanja, o katerem smo že poročali. Predstavnica PU koper nam je potrdila, da so se tudi njihovi policisti srečujejo z enakimi pritiski nevladnikov, kot njihovi kolegi iz PU Novo Mesto. Tako so na operativno-komunikacijski center PU Koper iz strani neimenovanih nevladnih organizacij večkrat prejeli sezname ilegalnih migrantov, skupaj z zahtevo po njihovi obravnavi  kot prosilce za mednarodno zaščito.

Statistika ilegalnih migracij

Po podatkih PU koper, so do 20. Septembra 2018 njihovi policisti obravnavali skupaj 2649 oseb, ki so nedovoljeno prestopile slovensko-hrvaško mejo. Za primerjavo je bilo v enakem obdobju lani takih primerov ilegalnega prestopa meje zgolj 716.
Po državljanstvu v letošnjem letu najbolj izstopajo državljani Pakistana – 622 oseb, Afganistana – 402, Sirije – 305, Irana – 260, Alžirije – 203 ter Iraka – 200.

V letošnjem letu je bilo 1224 tujcev vrnjenih tujim varnostnim organom, od italijanskih varnostnih organov pa so na podlagi sporazuma sprejeli 230 tujcev.

Od skupnega števila obravnavanih tujcev  jih je bilo na območju PP Ilirska Bistrica – 1721 prijetih, na območju PP Koper – 337, na območju PP Kozina – 302 ter na območju PP Piran – 92.

Pritisk na slovenske meje ne popušča

Medijsko poročanje o ogromnem številu ilegalnih migrantov na Balkanski poti, pripravljenih na prihod v Slovenijo priča, da migrantski val ne bo popustil niti v jeseni tega leta. Pojavljajo se celo varnostni namigi, da se ilegalni migranti oborožujejo za nasilni pohod skozi meje proti zahodu.

V Sloveniji pa se policija namesto z varovanjem meje ukvarja z dopisi zdolgočasenih in državi nevarnih nevladnih organizacij. Politiki, ki bi morali zaščitit nacionalno varnost pa so še vedno prezaposleni s kupčkanjem izkupička zadnjih predčasnih parlamentarnih volitev.

Očitno se bodo morali državljani zaradi onemogočanja uradnih vladnih organov sami zavarovati, tako sebe, kot svojo lastnino pred nasilnimi vdori tujcev v državo.

Uredništvo