Minuli vikend zopet 39 migrantov, 2 azilanta in 2 vračili iz Italije

Ob zadovoljivem varovanju slovenske južne in schengenske meje, kot situacijo vidijo politiki, so policisti PU Koper minuli vikend zopet obravnavali 39 migrantov, ki so se gibali na ozemlju Republike Slovenije, po nezakonitem prečkanju meje.

 

Po državljanstvih obravnavani migranti po nedovoljenem prehodu meje:
26 x – Pakistan
8 x – Turčija
3 x – Tunizija
2 x – Afganistan

K tej številki pa bi lahko prišteli še 6 migrantov neznanega državljanstva, ki so jih policisti PU Koper obravnavali od četrtka, 16. Maja, do petka, 17. Maja.


Ponovno vračilo migrantov iz Italije

Kako nujno je po mnenju zunanjega ministra Cerarja potrebno zaščitit slovensko-italijansko mejo pred nezakonitimi prehodi, kaže tudi primer dveh migrantov, ki sta minuli vikend vstopila na območju PU Novo Mesto in nato prišla vse do Italije, kjer so ju ujeli italijanski varnostni organi ter ju nato vrnila slovenski policiji.

V soboto popoldan smo dobili informacijo, da od Obrova proti Golcu hodi osem oseb. Policisti so dejansko prijeli 8 državljanov Pakistana, ki so prišli v Slovenijo nelegalno, peš. Eden od njih jih je vodil s pomočjo zemljevida in je zato osumljen pomoči pri sprovajanju (tihotapljenju) čez državno mejo.
V nedeljo, ob 0.48, so policisti v Tubljah ustavili kombi, v katerem je bilo 8 ilegalnih migrantov, državljanov Turčije, voznik pa 45-letni državljan Italije.

Uredništvo