Migrantski tok se ne ustavlja, novih 5 ducatov na Primorskem

Prijetje migrantov po ilegalnem vstopu v slovenijo, foto: facebook

O nesmiselnosti novih vojakov brez ustreznih pooblastil na južni meji smo že poročali (klik), o njihovi učinkovitosti tam pa že pričajo sveže številke ilegalnih prehodov slovensko-hrvaške meje.

V zadnjih 24. urah je na območje PU Koper ilegalno vstopilo 59 migrantov, od katerih jih je bilo 9 mladoletnih in odpeljanih v center za tujce, 10 migrantov pa je že zaprosilo za azil in so bili odpeljani v azilni dom.

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 22. 7., do danes, 23. 7. 2019, obravnavali 59 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Državljanstva migrantov, ujetih po ilegalnem vstopu v državo:
Afganistan    26x
Pakistan      20x
Bangladeš     9x
Maroko          2x
Egipt             1x
Mjanmar        1x

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
višja samostojna policijska inšpektorica

Učinkovitost le število vrnjenih migrantov, ne ustavljenih na meji

Slovenski notranji minister Boštjan Poklukar še naprej vztraja pri svoji mantri, da »Policija z vojsko obvladuje državno mejo;« saj »migrante uspešno prijema in jih vrača na Hrvaško.«

Kot leve vlade načrtujejo razvoj Slovenije od volitev do volitev, brez dolgoročne razvojne strategije. Tudi minister Poklukar dojema migrantsko situacijo samo iz državne perspektive, ne uvidi pa celotne problematike Balkanske migrantske poti, kot jo vidita Salvini in Fedriga.

Vsi vrnjeni migranti na Hrvaško ali tam ostanejo, ali pa se zgolj vrnejo v migrantske kampe v BiH, kamor dnevno prispe tudi po sto ali več migrantov (klik). Vsi skupaj, vrnjeni migranti in novi prišleki pa čakajo na zadostno število, s katerim bodo skušali nasilno prestopiti državne meje, kot smo v preteklosti tudi v Sloveniji že večkrat lahko opazovali.

Uredništvo