Izredna novica: Mladoletni otrok večkrat zabodel spečega očeta

Fotografija je simbolična. FOTO: Pixabay

Policijska uprava Murska Sobota sporoča, da je na območju Beltincev okoli polnoči prišlo do poskusa umora. Mladoletnik je hotel spečemu očetu vzeti življenje. Otroka so priprli, očeta odpeljali v bolnišnico.

 

Po neuradnih informacijah se je poskus umora zgodil v Ižakovcih, naselju v Beltincih, ki ima po zadnjih statističnih podatkih nekaj manj kot 800 prebivalcev. Mladoletnik, ki je poskusil lastnemu očetu vzeti življenje, naj bi imel 16 oziroma 17 let. Nad roditelja je šel z nožem, medtem ko je slednji spal. Po poročanju murskosoboških policistov ga je zabodel večkrat. 45-letniku je po grozljivem dejanju uspelo zbežati iz hiše in o kaznivem dejanju obvestiti policiste.

Reševalci nujne medicinske pomoči so nesrečnega očeta odpeljali v bolnišnico, po zadnjih podatkih menda ni življenjsko ogrožen. Mladoletniku pa so na kraju dogodka odvzeli prostost.

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije murskosoboške policisjke uprave poskus umora preiskujejo.

Ižakovci so so se na straneh črne kronike znašli tudi leta 2002, ko se je tam zgodil dvojni umor. V noči na 31. julij je tedaj 26-letni Robert Rauter s potezno puško iz neposredne bližine vsaj trikrat ustrelil nekdanjo partnerico in mati njunega malčka, Katjo Maroša, ki je imela samo 18 let. Katjina starša Anica in Martin sta streljanje preživela, žal pa te sreče ni imela Katjina prijateljica Adriana Horvat. Morilski pohod je torej nadaljeval v Murski Soboti, kjer je ustrelil še 19-letnico. Za dvojni umor, ki ga je priznal in obžaloval, je bil obsojen na 30-letno zaporno kazen.

Spletno uredništvo