Video – »Srečno in varno 2019« vam želijo policistke ter policisti PU Koper

Ilka Štuhec v svoji službeni uniformi, foto: facebook

PU Koper je državljankam in državljanom Slovenije želje svojih policistk in policistov za prihodnje leto, posredoval na prav poseben in topel način. Preko video nagovora tistih, ki dnevno skrbijo za našo varnost in zaščito ter nam nudijo pomoč v najtežjih trenutkih.

Skupaj preprečimo mučenje najšibkejših

V teh prazničnih časih pa velja opozoriti tudi na policijsko akcijo »Bodi zvezda! Ne meči petard.«, kateri je v letošnjem letu svoj obraz namenila najbolj znana policijska smučarka Ilka Štuhec.

Uporaba pirotehničnih izdelkov, predvsem v prazničnem času predstavlja za zbrano množico vizualno zabavo z dobrimi zvočnimi učinki. Za živali pa pokanje in bliskanje prazničnih ognjemetov in drugih pirotehničnih izdelkov predstavlja vojno območje, iz katerega v tem času nikakor ne morejo ubežati.

Zato se v tem prazničnem času po svojih močeh skušajte izogibati prekomerni uporabi pirotehničnih izdelkov in s tem povzročanju nepotrebnega trpljenja drugih. Nekaj nasvetov za pomiritev svojih hišnih ljubljenčkov v tem času pokanja pa najdete na TEJ POVEZAVI.

Uredništvo