Video – Srbi o varovanju slovenske schengenske meje

Ana Mlinarić za N1 iz Ljubljane, foto: N1

Srbska opozicijska televizija N1 je nedavno v Sloveniji pripravila prispevek o varovanju južne slovenske in balkanske schengenske meje.

Novice o prepustnosti slovenske meje, o civilnih iniciativah za varovanje meje zaradi pomanjkanja policijskega nadzora ter seveda novice o poslovnih uspehih vidnih levih slovenskih politikov, na področju tihotapljenja migrantov, so tako že dosegle Srbijo, vmes pa tudi migrantske kampe v BiH (klik).

Slovenski branitelj je pričao srpski

Novico vzpostavitve t.i. vaških straž v Beli krajini je na eni strani slovenska policija pozdravila, zaradi dodatnih parov oči na terenu. Na drugi strani pa je njeno formacijo obsodila leva politika s policijskim vodstvom na čelu.

Kljub zagotavljanju politike, od predsednika vlade Šarca, notranjega ministra Poklukarja, direktorice SP Bobnarjeve, da je Slovenija varna država, slovenski varnostni organi pa mejo varujejo ustrezno.  Lahko v prispevku med drugim tudi nazorno vidimo odklenjena vrata v že postavljeni panelni ograji, zaradi česar so bili milijoni € javnega denarja za nakup ograje vrženi stran. Saj odprta vrata sredi ograje ne služijo namenu varovanja meje.

Celoten prispevek srbske opozicijske televizije N1 si lahko ogledate spodaj.

Ob formaciji vaških straž je na njihovega ustanovitelja, domoljuba Blaža Zidarja, predvsem leva “intelektualna” srenja pričela zlivati gnojnico v obliki obtožb o fašizmu, nacionalizmu in drugih skrajno desničarskih ter skrajno neprimernih žaljivih oznakah.

Lidija Mavretič in Dejan Židan, predsednik SD, septembra 2017 na sejmu vina v Hong Kongu na Kitajskem, foto: Instagram

Dejstvo, da je Blaž Zidar za srbsko opozicijsko televizijo podal izjavo v srbskem jeziku, kaže, da ne gre za nobeno ultra nacionalistično skupino samoiniciativnih posameznikov. Ti bi, kot slovenski nacionalisti tudi za tuje novinarske ekipe govorili samo slovensko. Pač pa gre za posameznike, ki le želijo zaščitit svojo skupnost in svojo državo pred ilegalnimi vdori migrantov na slovensko ozemlje ter po svojih najboljših močeh predstaviti svojo plat zgodbe vsem, ki so pripravljeni prisluhniti. Te njihove akcije bi bile seveda povsem nepotrebne, če bi Šarčeva vlada sprejela potrebne spremembe azilne zakonodaje in podelila vojski polna pooblastila za zaščito slovenske meje.

Žal pa vidni predstavniki levega političnega pola sodelujejo pri tihotapljenju migrantov, zaradi česar je možno sklepati, da si tudi vladajoča politika Šarčeve vlade zaradi prijateljskih in zgodovinskih vezi s temi posamezniki, ne želi sprememb azilne politike v Sloveniji. Zato odgovornost za take in podobne formacije t.i. vaških straž, leži samo v rokah Šarčeve vlade in njegovih koalicijskih partnerjev, med prvimi Socialni Demokrati.

Uredništvo