Včeraj spet polovico slovenski policisti, drugo polovico šele italijanski čez mejo

Včeraj smo poročali o paketu migrantov, katere so policisti PU Koper ujeli v zadnjih 24. urah. Tekom dneva pa je iz Italije prišla novica, da so najprej opazili in nato italijanski policisti čez mejo še zajeli dodatnih 48 migrantov.

Tako se je celotna številka migrantov na območju PU Koper včeraj dvignila na skupno skoraj 100 migrantov, ki so se po nezakonitem vstopu v Slovenijo, gibali na območju PU Koper in nato še ilegalno prečkali slovensko-italijansko mejo.

Fedriga zahteva zaprtje meje

Deželni predsednik FJK Massimiliano Fedriga, ki se je nedavno mudil na novem sestanku v Rimu, je ob novici o novih migrantih v Italiji iz Slovenije znova poudaril nujnost zaprtja pasu med Trstom in slovenskim Krasom, z rezilno žico.

Med ujetimi migranti, katere so policisti prijeli med Bazovico, Prosekom in Gročano, so bili državljani Afganistana, Pakistana in Nepala. Med njimi je bilo tudi 10 mladoletnikov, vsi pa so zaprosili za azil.

Slovensko javnost zanima, zakaj se je policistom zdelo nepotrebno vkleniti zločinca, foto: twitter

Šarčeva ideološka demagogija

Z vse večjim pritiskom migrantov na Slovenijo in z vse večjim odporom okoliških držav na slovensko nezmožnost zaprtja balkanske schengenske meje, se zdi, da bo Slovenija pod Šarčevim vodenjem dokončno pokleknila pod težo lastne politične nesposobnosti.

Vsak dvom v Šarčevo resnico ta označi za proti državno vedenje, vsako opozorilo o slovenski nezmožnosti izpolnjevanja mednarodnih zavez pa Šarec označuje za politični napad nanj in na njegovo partijsko politiko.

Slovenska policija med tem migrantske kriminalce obravnava kot nedolžne žrtve na eni strani. Na drugi pa policija po političnih navodilih udriha po slovenskem narodu in ga privija v poslušnost Šarčevi enoumni politiki.

Uredništvo