V zadnjih 24 urah čez slovensko zahodno mejo do Italije novi štirje ducati migrantov

Poročali smo že o primeru Pakistanca, katerega je slovenska policija zasledovala vse do Trsta, tam pa so slovenski policisti najprej izgubili dva ali tri migrante, ki so jim ušli, nato pa so voznika in sopotnika pridržali, dokler ju ni aretirala italijanska policija.

 

Aretacija slovenskega tihotapca pri Miljah

Italijanska vojaška patrulja je pri Miljah ustavila vozilo Renault s slovenskimi registrskimi oznakami. Med pregledom papirjev je bil 55. letni slovenski državljan S.A. vidno nervozen, na sopotniškem sedežu pa je sedela ženska, zadaj pa še trije moški temnejše polti. Ob temeljitem pregledu se je izkazalo, da je slovenski državljan prevažal dva državljana Irana in tri Kurde.

Skupno je od petka 21. Julija do včeraj iz Slovenije v Italijo ilegalno vstopilo čez državno mejo 158 migrantov. V zadnjih 24. urah so italijanski policisti tako ujeli že 47 novih migrantov, ki so kljub odličnemu varovanju državne meje, skladno z uradno slovensko politiko, ilegalno prečkali slovensko-italijansko mejo.

Zaradi državnega praznika poročila PU Koper danes nismo prejeli. O uspešnosti koprskih policistov med praznikom bomo tako poročali v naslednjih dneh.

Slovenija je od začetka stresnega schengenskega testa, podobnega kot so ga med finančno krizo izvajali nad našimi bankami, za preverjanje vzdržnosti naših državnih in schengenskih meja na jugu države že izgubila 205 točk. V zamejstvu pa se ob vseh dogodkih in premikih na meji med Italijo in Slovenijo že pojavljajo ankete in merjenje javnega mnenja, iz katerih pa je razvidno, da je več kot polovica Tržačanov naklonjena zaprtju meje s Slovenijo, če bo to ustavilo ilegalne prehode državne meje in dotok migrantov in Balkanske migrantske poti.

Uredništvo