Italijanski policisti spet uspešnejši od slovenskih policistov pri lovu na migrante

Številke ujetih migrantov v preteklem tednu tako na slovenski, kot na italijanski strani, kažejo kako zelo aktivna je še vedno Balkanska migrantska pot prek Slovenije v Italijo.

Statistika ujetih migrantov na eni in drugi strani pa dokazuje, da so italijanski policisti še vedno uspešnejši od slovenskih kolegov.

V zadnjem tednu skupno ujetih skoraj 300 migrantov

Policisti PU Koper so tako v prejšnjem tednu skupno ujeli 127 migrantov, od katerih je 39 zaprosilo za azil. V istem času so italijanski policisti ujeli 158 migrantov, ki so prišli iz Slovenije v Italijo.

Zamejski policisti so najprej v petek, 21. Julija pri Trstu ujeli skupino 100 migrantov, v soboto, 22. Julija še dodatno skupino 18 migrantov. Včeraj pa so v bližini Gorice italijanski policisti spet prestregli skupino 40 migrantov, ki so vkorakali v Italijo iz Slovenije.

Ob zaustavitvi vdiranja migrantov čez sredozemski morski koridor v Italijo, zanje sedaj grožnja vdiranja migrantov čez Balkan skozi Slovenijo prek italijanske vzhodne meje, postaja vse bolj realna. Številke, ki se valijo čez Balkan in Slovenijo v Italijo, so že davno presegle številke migrantov na poti v Italijo preko morja. Zato bi morala napoved italijanskih politikov, da je Slovenija s skupnimi policijskimi patruljami prejela zadnjo priložnost, da dokaže svoj status suverene države, prižgati alarme tako v slovenski politiki, kot pri slovenskem ljudstvu.

Uredništvo