V zadnjem tednu slovensko mejo ilegalno prestopilo 32 migrantov

Naval migrantov na slovenske meje tudi v zimskih mesecih ne poneha, foto: facebook

Policisti PU Koper so od petka, 11. Januarja do včeraj obravnavali 20 migrantov, ki so ilegalno prečkali slovensko mejo. Obravnavali so tudi 3 tihotapce migrantov, italijanska policija pa je v tem tednu ujela slovenskega tihotapca z 12. migranti, katere je prevažal iz Hrvaške skozi Slovenijo v Italijo.

V minulem tednu so tako policisti PU Koper zaradi nezakonitega prehoda slovenske meje obravnavali po 4 državljane Irana in 4 Kitajske, po 3 državljane Afganistana in 3 Tunizije , ter po enega državljana Avstrije, Albanije, Bangladeša, Iraka, Pakistana in Sirije. V minulem tednu pa so za azil zaprosili po en državljan Iraka, Irana in Pakistan.

Policisti PU Koper so 12. Januarja ob 8.30 v Hrušici ustavili osebni avto, katerega je vozil 23. letni državljan Albanije. Sopotnik v vozilu je bil 19. letni državljan Albanije, ki je v Slovenijo prišel ilegalno in je pred tem iz potnega lista iztrgal list o zavrnitvi vstopa v Slovenijo. Voznika so policisti obravnavali za prekršek, pomoč pri nedovoljenem prehodu državne meje, sopotniku pa sledi kazenska ovadba zaradi ponarejanja listin.

Uredništvo