Italijanska policija ujela slovenskega tihotapca migrantov

Obkolitev slovenskega tovornega vozila, foto: Polizia Locale di Trieste

Italijanska policija je ta teden aretirala 24. letnega slovenskega tihotapca, ki je skušal prek balkanske migrantske poti s prevozom migrantov v Italijo priti do hitrega zaslužka. Po ugotovitvah policije naj bi Slovenec zahteval 300 € za prevoz posameznega migranta, ob prijetju pa so jih našteli ducat, kar bi mu prineslo 3.600 € zaslužka za kriminalno početje. Vendar pa bo zaradi spodletele akcije namesto denarja prejel zgolj zaporno kazen.

V četrtek, 17. Januarja so Tržačani obvestili lokalno policijo o sumljivem dogajanju v ulici Giuseppe Tartini, kjer so policisti odkrili tovorno vozilo znamke Renault slovenskih registrskih oznak, v katerem je brez vozniškega dovoljenja 24 letni slovenski državljan S.K.E. prevažal migrante. Ob obkolitvi kombija je iz njega zbežalo ducat migrantov, med njimi tudi otroci, policija pa je nato kljub upiranju in napadu na policiste aretirala slovenskega tihotapca, pri katerem so našli tudi manjšo količino prepovedanih drog.

Večina migrantov se je razbežala, tržaški policiji pa je uspelo ujeti zgolj dva izmed dvanajstih, od katerega je bil eden turški Kurd, drugi pa Iranec. Policija je tovorno vozilo zasegla, slovenskega državljana pa aretirala zaradi spodbujanja nezakonitega priseljevanja.

Uredništvo