Upornik iz zapora na Dobu Hoxhaj se je zahvalil za “iskreno”, oprostilno sojenje

Valon Hoxhaj za volanom svojega voznega parka, foto: facebook

Valon Hoxhaj, član kriminalne združbe Kobre, je doživel novo sodno zmago na slovenskih sodiščih. »Hvala za iskreno sojenje« se je ob izreku oprostilne sodbe zaslišalo iz ust Valona, ki je v svojo obrambo glede obtožb o izsiljevanju izolskega gostinca leta 2016 povedal, da je »Albanec in ponosen na to.« Vseskozi pa je zanikal kaznivo dejanje izsiljevanja.
»Verjamem v pravno državo« je ob izreku oprostilne sodbe podal komentar njegov soobtoženi  Elton Shkurti, ki se je tekom sojenja branil z molkom.

Shqipron Hoxhaj je še vedno najbolj iskan slovenski mednarodni kriminalec, foto: interpol

Njegov brat Dibran Hoxhaj je svojo prisojeno zaporno kazen 20. mesecev v Sloveniji že odslužil in se nato vrnil na Kosovo. Tretji brat Shqipron Hoxhaj pa je že od leta 2016 na begu pred slovenskim tožilstvom, čeprav ga je imela slovenska policija ravno zaradi tega primera že v priporu ob prvih aretacijah članov kriminalne združbe Kobre, a je bil tekom postopka izpuščen in nikoli več prijet.

Valon Hoxhaj je bil tudi eden izmed glavnih pobudnikov upora v zaporu na Dobu, ki je takrat izpostavil policijsko kadrovsko podhranjenost v državnih zaporih. V življenje, ki ga je živel Valon Hoxhaj pred koncem leta 2015, dokler ni ponj prišla slovenska policija, pa lahko pogledate v spodnji galeriji, kjer smo za vas zbrali slike iz socialnega omrežja facebook.

Uredništvo