Napovedano, slovenski Interpolov nogometaš Hoxhaj Shqipron

Dibran Hoxhaj napoveduje vrnitev na prestol kosovskega nočnega življenja, foto: youtube

Kot smo ob objavi novice o Interpolovi nogometni reprezentanci najbolj iskanih napovedali, je slovenski kriminalec na evropskem igrišču Hoxhaj Shqipron. Povezan s famoznim primerom Kobre in v sorodstvu z ostalimi obsojenimi Hoxhaji, že od leta 2016 na begu pred Slovensko policijo.

Hoxhaj Shqipron v interpolovem nogometnem dresu najbolj iskanih zastopa Slovenijo, foto: Interpol

Družinski posli

Shqipron bo v sodni proces, če bo kdaj stopil pred sodnika v Sloveniji, vstopil kot povratnik. Nazadnje je bil spuščen nazaj na prostost Junija 2016 potem, ko se je z bratom Valonom znašel pred sodnikom zaradi obtožbe izsiljevanja.

Oktobra 2016 so mediji takole opisali Shqipronov beg;

Shqipron Hoxhaj, ki se je izmuznil Slovenski policiji, foto: PU Koper

»Glavnega osumljenca 27-letnega Shqiprona Hoxhaja iz Izole so policisti lovili v Kopru. S svojim terencem znamke BMW naj bi bežal po ulici 15. maja v smeri proti nekdanjemu Citroenu. Enega od počasnejših avtomobilov naj bi prehitel kar po kolesarski stezi, pri pekarni zavil desno proti podhodu štiripasovnice, a je promet tedaj potekal v nasprotni smeri. Tako je parkiral kar pred… stavbo koprske PU, nedaleč od sedanjega sedeža kriminalistov, in jo peš popihal. Tekel naj bi v smeri podhoda pod hitro cesto, a zamaskirani policisti, ki so pridrveli čez nekaj trenutkov, ga niso ujeli.«

Tudi na nedavnem sojenju v primeru Kobre se je izkazala pomembna vloga Shqiprona v družinskih ilegalnih poslih z migranti in drugimi kaznivimi dejanji na obali.

Dibran Hoxhaj, kralj kobra na sodišču v Sloveniji, foto: FPA

Dibran Hoxhaj že na prostosti na Kosovu

Dibran se je po odsluženi enoletni zaporni kazni v Sloveniji vrnil na Kosovo, kjer so nedavno z njim objavili intervju. Čeprav je bil obsojen zgolj na leto dni zaporne kazni je za zapahi prestal 20 mesecev. Njegov odvetnik je namignil na odškodninsko tožbo proti Sloveniji.

 

Njegova zgodba se je pričela leta 2004 v marčevskih pogromih, vendar ni bil za to nikoli obsojen. Kot poslovnež si je prislužil 150 ovadb kršitve zakona na Kosovu. Večkrat je bil aretiran in nato izpuščen, zadnjih 20 mesecev pa je preživel v slovenskem zaporu. Sedaj se predstavlja kot predan musliman in humanist. Svoj prestol pa namerava zavzeti v nočnem življenju Kosova in kosovski estradi.

O svojih dejanjih pred prestajanjem zaporne kazni Dibran govori normalno in povsem sproščeno. Mnoga dejanja organi pregona in sodstva v Sloveniji niti niso preiskovali, za mnoge pa je bil uradno oproščen. Kot primer spregledanega prekrška navede uporabo “mladih” deklet za spolne potrebe.

insajderi.com

Sebastjan J