Tudi v tem tednu 22 novih azilantov na območju PU Koper

Od našega zadnjega poročila glede migracij in ilegalnega prehajanja slovenske meje, so policisti PU Koper zopet prestregli 38 migrantov, ki so ilegalno prečkali slovensko mejo. Od tega jih je 13 zaprosilo za azil in so bili odpeljani v azilni dom.

Skupno je bilo tako na območju PU Koper od petka 8. Marca ujetih kar 61 migrantov, od katerih jih je 22 zaprosilo za azil.

Prebivalci obmejnih občin proti ilegalnim prehodom meje

V zadnjem tednu je tudi odmevala novica, da so krajani Jelšan in preostalih KS ob južni meji Civilno iniciativo za varovano mejo, ki predvsem opozarja državne inštitucije, pristojne za varovanje slovenske in schengenske meje, naj bolje opravljajo svoje delovne naloge in tako preprečijo ilegalna prehajanja meja.

»Od države moramo zahtevati, da s policijo, vojsko in drugimi sredstvi opravi svojo nalogo in zagotovi, da migranti ne bodo nezakonito prehajali meje. Če schengenska pravila veljajo za nas, morajo tudi za njih.« je ob ustanovitvi CI povedal pobudnik Ivan Ceglar. Glavna spodbuda za ustanovitev CI je bila napoved vzpostavitve sprejemno-registracijskega centra za migrante na mejnem prehodu. Ob ustanovitvi CI je bil prisoten tudi župan Emil Rojc.

Uredništvo