Trst: Dan D za zahodno slovensko mejo

Čeprav se za Slovenijo zdi še en normalen dan, policisti PU Koper so v zadnjih 24. urah ujeli 48 novih migrantov, ki so ilegalno vdrli čez mejo v državo, pa se v Trstu danes odloča o usodi slovenske zahodne meje in posledično o obstanku Slovenije v schengenskem območju.

Slovenska vlada pa današnje dogajanje v zamejstvu spremlja kot poškodovani igralec na klopi ob igrišču in čaka na razplet dogodkov, tako usodnih za našo državo. Med tem slovenska policija, kljub »odličnemu varovanju slovenske meje«, še vedno lovi migrante po državi in dokazuje skupaj z vlado, da Slovenija nikakor ne obvladuje razmer na svoji in schengenski meji.

Na območju PU Koper so policisti od četrtka 4. 7., do danes, 5. 7. 2019 obravnavali 48 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. 7 oseb je izrazilo namero, da bodo v Sloveniji zaprosile za mednarodno zaščito in so bile odpeljane v azilni dom.

Obravnavane osebe po državljanstvih:
Pakistan        31 x
Bangladeš       8 x
Indija               4 x
Afganistan      3 x
Kosovo            1 x
Turčija             1 x

Glede slovenske zahodne meje danes v Trstu

Salvinijev odziv na nov paket migrantov iz Slovenije, foto: twitter

O načrtih današnjega Salvinijevega obiska v Trstu smo že poročali na našem portalu, glavni namen obiska je seveda podpis sodelovanja med Italijo in Madžarsko, na področju logistike. Ob enem pa se bodo nadaljevali pogovori z deželnim predsednikom FJK Massimilianom Fedrigo o zaustavitvi ilegalnih prehodov vzhodne italijanske meje.

Tudi včerajšnji migrantski val, ki je iz Slovenije pljusknil čez zahodno mejo, ni ostal neopažen. Salvini se je glede 29 migrantov, ujetih na Goriškem že odzval na socialnem omrežju in še enkrat potrdil svoje prepričanje, da je vzhodno mejo s Slovenijo potrebno zapreti. To zaprtje meje s Slovenijo pa bi se lahko zgodilo že 30. Septembra letos, ob zaključku mandata skupnih mešanih policijskih patrulj. To zaprtje meje s Slovenijo lahko za našo državo pomeni rezilno žico na zahodni meji.

Med tem v Sloveniji vse poteka nemoteno. Južna meja je še vedno prepustna, policisti po ozemlju Slovenije lovijo migrante, ki ilegalno vdirajo v državo, politika v Ljubljani pa še vedno tišči glave v pesek in prepričuje prestrašen narod, da je »vse v redu in vsi sistemi delujejo. Slovenija pa je varna država.«

Stopnja varnosti Slovenije se bo verjetno glede na današnje pogovore v Trstu, v letošnjem letu še dodatno okrepila, saj bomo imeli varovano našo zahodno mejo, kot imata svoji severni varovana Hrvaška in Srbija, z rezilno ograjo na madžarski meji.

Uredništvo