Ta teden na območju PU Koper zgolj migrant iz Italije

Od našega zadnjega poročila o migracijah na območju PU Koper, so policisti v tem tednu obravnavali zgolj državljana Turčije, katerega so policisti PU Koper prejeli od italijanskih varnostnih organov. Ta je ilegalno vstopil v Slovenijo na območju Gomancev, kasneje pa se je skozi Slovenijo prebil vse do Italije, kjer so ga ujeli italijanski policisti.

Pretekla statistika drugače 

Glede na policijsko statistiko, uradne številke so trenutno na voljo zgolj za Januar 2019 nakazujejo, da je PU Koper v začetku tega leta obravnavala največ, kar 41 % vseh migrantov. Da se tok migrantov skozi Slovenijo zaradi vremenskih razmer zopet stopnjuje, poročajo tudi ostale Policijske uprave po Sloveniji. Tako so včeraj samo v PU Novo Mesto prijeli kar 26 migrantov. Po poročilu iz Januarja pa je PU Novo Mesto v primerjavi s PU Koper obravnava skoraj 2/3 manj migrantov od njihovih primorskih kolegov.

Azilanti v Januarju

V Januarju 2019 je bilo skupno podanih kar 205 prošenj za azil. Od tega je bilo prosilcev moškega spola kar 193, ženskega pa samo 12. Število azilantov po državah

Alžirija:                 67
Maroko:                21
Afganistan:           20
Iran:                    18
Pakistan:              14
Sirija:                   11

 

Uredništvo