Številke ilegalnih prehodov državne meje še naprej rastejo

Policija, vojska, rezervni policisti, politične obljube, milijoni € javnega denarja za novo ograjo na meji, migranti pa še naprej vsak dan nemoteno vstopajo v Slovenijo.

V zadnjih 24. urah so policisti na območju PU Koper obravnavali 15 ilegalnih prehodov državne schengenske meje.

Na območju PU Koper so policisti od 20. 8., do danes, 21. 8. 2019, obravnavali 15 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PP Kopra so obravnavali 9 oseb, PP Ilirska Bistrica pa 6 oseb. 3 osebe so nastanjene v Center za tujce.

Osebe po državljanstvih:
Turčija         6 x
Pakistan       5 x
Sirija           3 x
Alžirija         1 x

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
višja samostojna policijska inšpektorica

V Sloveniji že prikrite izredne razmere

Iz dneva v dan novi nezakoniti prehodi državne meje dokazujejo, da varovanja meje v Sloveniji, vsaj južne, ni. Ne glede na dodatne policijske in vojaške patrulje na meji, je ilegalni prehod državne meje migrantom nemoteno omogočen še naprej, kar iz dneva v dan dokazujejo novi migranti, ujeti na slovenski zemlji, ne na slovenski meji.

Kriminal, katerega migranti s seboj prinašajo v državo, je že viden po vseh večjih mestih v Sloveniji. Vlada Marjana Šarca je posledično vpoklicala nove rezervne policiste (klik), kar preko 400 novih policistov je tako priseglo svojo zvestobo Republiki Sloveniji.

Pri tem vpoklicu rezervnih policistov pa seveda nič ni običajno. Časovna opredelitev njihovega vpoklica je daljša od zakonsko predpisanega roka, kar je morala vlada Marjana Šarca posebno odobriti.

Slovenska policija pa je kljub vpoklicu rezervnih policistov še vedno kadrovsko podhranjena. Na celotnem območju Republike Slovenije, zaradi česar se varnost državljank in državljanov v Sloveniji vse bolj krha in izginja.

Številke migrantov pa se iz dneva v dan v Sloveniji večajo. Okoliške države so že poskrbele za pospešeno vračanje migrantov v Slovenijo, zaradi česar se bo v prihodnjih tednih situacija v Sloveniji le še slabšala.

Uredništvo