Slovenija spet samo vmesna postaja za migrante

Danes ujeti Afganistanci in Pakistanci, foto: poliziadistato.it

Danes zjutraj so italijanski policisti spet ujeli skupino migrantov pri Bazovici, tokrat v bližini cerkve. Kar 21 migrantov se je sprehodilo skozi Slovenijo vse do Italije.

Vse večje število migrantov, ki dosegajo Italijo prek Balkana čez Slovenijo, dokazuje slovensko nezmožnost varovanja lastnih meja in ozemlja ter naznanja uničujoče posledice za Slovenijo, ki nas bodo z ožičenjem zahodne meje kmalu doletele.

Letošnja številka migrantov čez Balkan presegla lanskoletno

Salvinijev ukrep za zaprtje italijanskih pristanišč za NVO ladje je bil uspešen, še več, italijanski parlament je potrdil sveženj novih varnostnih ukrepov, ki Salviniju podarjajo še dodatne pristojnosti za izvajanje nadzora nad državnimi mejami.

Pri tem se je potrebno zavedati, da Salvini ni glavni antagonist odprte slovenske zahodne meje, pač pa njeno ožičenje zahteva deželni predsednik FJK Massimiliano Fedriga. Ta v zaprtju in ožičenju slovenske zahodne meje vidi nadaljevanje svoje politične kariere v Rimu, zato je ravno Fedriga tisti, ki za razliko od Salvinija zahteva žico na meji, kot edini ukrep za ustavitev ilegalnih prehodov meja (klik).

Nov paket Afganistancev in Pakistancev prosto čez mejo 

Po njihovih besedah so meje zaščitene dobro, foto: STA

»Slovenske meje varujemo dobro.« je obrabljena mantra predsednika vlade Marjana Šarca, notranjega ministra Boštjana Poklukarja in direktorice slovenske policije Tatjane Bobnar. Zdrava kmečka logika pa pravi, da z desetinami nedokumentiranih neznancev, ki se dnevno sprehajajo čez slovensko dvorišče in čez “nezaklenjeno hišo” odhajajo k sosedom, kaže hude težave pri varovanju slovenske in schengenske meje.

Kljub temu pa se slovenska politika obnaša, kot da ji za posledice nedelovanja državnih sistemov ni mar, oziroma sploh ni zmožna obvladovati situacije na terenu.

Ne glede na nezmožnost slovenske politike, da z državnimi varnostnimi organi zavarujejo državno mejo, bomo Slovenke in Slovenci že kmalu soočeni z dokončnim zaprtjem evropskih meja, mimo odločitve slovenske javnosti ali slovenske politike.

Uredništvo