Samo Novembra 303 ilegalni migranti na območju PU Koper

S podpisom Marakeške deklaracije se bodo na široko odprla tudi vrata za afriške migrante v Slovenijo

V zadnjih 24 urah so policisti PU Koper spet ujeli 11 ilegalnih migrantov, v celotnem Novembru pa skupno že 303 ilegalne migrante. Poročali smo, da so policisti PU Koper v letošnjem letu obravnavali »že 3439 ilegalnih migrantov, lani v enakem obdobju pa 885.«

Največ ilegalnih migrantov ta mesec je bilo iz naslednjih držav:
Pakistan – 104
Afganistan – 45
Iran – 35
Alžirija – 20
Irak – 16
Maroko – 10
Libija – 10
Sirija – 10

Uradna statistika slovenske policije potrjuje aktivno Balkansko migrantsko pot, ob enem pa kaže več 100 % porast ilegalnih prehodov slovenske meje v primerjavi z lanskim letom. Dokler se Slovenija s podpisom političnih predstavnikov ne zaveže k uveljavitvi Marakeške deklaracije, so ti ilegalni migranti, razen tistih, ki zaprosijo za azil še vedno vrnjeni na Hrvaško. S podpisom deklaracije pa se bodo ilegalne in legalne migracije izenačile, s tem pa bo Slovenija dolžna poskrbeti za vse migrante, ki pridejo na območje Slovenije. Naj bo to zakonito z urejenimi dokumenti prek mejnih prehodov, ali ilegalno z vdorom na slovensko ozemlje.

Glede na napovedano zavrnitev podpisa deklaracije sosednjih držav, Italije, Avstrije in Madžarske, bo pot za te, po 11. Decembru že zakonite migrante pot zaprta naprej na sever, Slovenija pa bo dokončno postala žep za vse migrante na balkanski poti.

Uredništvo